reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bol i twardnienie górnej części brzucha

Blondyna544

Zaciekawiona BB
Witam.
Obecnie 33 tc. Regularnie biorę aspargin i od wczoraj nospe. Od wczoraj mam bol w górnej części brzucha na wysokości mostka do połowy brzucha który jest twardy. Na dole nic mnie nie boli tylko sciska po srodku na górze i nie chce puścić. Dopiero po 2 godzinach mnie puszcza. Tabletki w ogóle nie pomagają. Co to może być ? Niczym się nie denerwuje, mam założony pessar.

reklama
Normalnie czuję jednak twardnieje mi już cały brzuch wolę pojechać na sor i sprawdzić czy coś nie tak. Od 20 tygodnia jest glowkowo ułożone i nic się nie zmienia

Aspargin to lipa kup sobie Magne b6 jedyny magnez który mi naprawde pomagał a miałam. 10 innych i polecany dla kobiet w ciąży.
Pewnie dzidziuś się tak układa ale ja bym pojechała mimo to do gina żeby zbadał jeszcze ze jak masz problem z szyjka . .
Ja czasem miałam takie mega klocie że wstać nie mogłam taka jakby kolke ale lekarz badał i wszystko było ok widocznie dzidziuś tak się układał masz takie uczucie kłócia?

Byłam na sorze wzięli mnie do szpitala i daja kroplowke rozkurczowa ale raczej nic się złego nie dzieje pessar się trzyma ale chcą zniwelować bol :) muszę chyba.zmienić na lepszy magnez jak mówisz. Ogólnie już tak nie boli. Mam nadzieję ze szybko mnie wypisza skoro jest już poprawa i brzuch już nie jest jak skała ;)

Uff, to dobrze:)
A robili Ktg czy skurcze się nie zapisują zadne?Wiesz skurcze są groźne takie które łapie puszcza i zaraz znowu łapie puszcza.Takie długotrwałe jak odpisałaś raczej nie .:)
I tak magne b6 koniecznie .

reklama
Ktg dzis rano ze 7 skurczy w przedziale 68-71. Na obchodzie przedłużenie kroplowki z magnezem, luteina i coś na "C...". Boli w nadbrzuszu dalej ale nie tak mocno już.

Do góry