reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jakie to prawdziwe! Niektórzy lekarze właśnie się gubią jak coś jest nie tak :/ ja swojej ufalam, a i tak mnie olała z infekcja i jedyny któremu ufam jest 180 km od mojej miejscowości. Także kiepsko. Dobrze ze siostrę mam w tej miejscowości na miejscu. A może jest któras z Was z okolic Olsztyna i może polecić dobrego lekarza?? :)
Oj ja nie pomogę :( jestem ze śląska

reklama
Ja lubie proste i funkcjonalne przedmioty. Nie kpuje rzeczy, kore wydaje mi sie, ze moga sie przydac, nie kupuje rzczy na zapas, bo czesto okazuje się, ze z nich sie nie korzysta. Jezeli przychodzi odpowiednia pora i zaczyna mi czegos, wtedy szukam odpowiiedniego przedmiotu. Lubię posilkowac sie w wyborze forami i opiniami uzytkownikow.

Jak planujecie przygotowac swoje malenstwa na zimowe spacerki? Wydaje mi sie, ze ta pora roku jest najgorsza na narodziny. Jak sobie pomysle, ze takiego delikatnego maluszka trzeba bedzie zabrac na pierwszy spacerek, to bardzo boje sie zeby dzieciatko dobrze znioslo wyjscie, zeby nie przegrzac. Widzialam, ze sa spiworki, kolderki zimowe do wozka, tylko chyba należy sie zdecydowac na jedna opcje. Nie mam na to pomyslu, nie wiem co leiej sie sprawdzi.

Pochwale się zdjeciem mojego szraba :D jestem zakochana!
A co do spacerków w zimę to zimno nie jest najwiekszym oroblem, a smog :-(

Załączniki

• E131345E-514E-4580-8778-3B1B1849B176.jpeg
    E131345E-514E-4580-8778-3B1B1849B176.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 64
@BaskaW ja jak się dowiedzialam o szyjce to wieczorami miałam takie napady strachu że się dosłownie trzeslam. Też trochę wina mojego gina bo mnie straszył i czulam sie jakby to moja wina byla. Musialam w sobie dużo przepracować żeby się ogarnąć i teraz się zastanawiam czy te wszystkie bóle ktore miałam między 18-21 tygodniem to nie bylo psychosomatyczne, bo teraz czuję się ok. Choć nie mogę się doczekać wizyty w poradni patologii ciąży zeby dokładnie ten szew sprawdzili ;)

Ja jeszcze nie mam nic dla dziecka,ale robię już rozeznanie na olx :) trochę ciuszkow i laktator dostanę, mam znajomą która rodzi jakoś teraz i umówiliśmy się na przekazywanie rzeczy.
Mam problem z wozkiem bo nie bardzo wiem jak znaleźć taki do małego bagaznika właśnie

Prawda smog jest najgorszy :/
@Audia20 piękny bobo :)

Szczerze naprawdę nie wiem co trzeba do wózka i tez nie wiem czy nie wyjść po szczepieniach dopiero. Nie wiem nic.
Myslalam o laktatorze z Ali Express :p

Ja już jakis tam kocyk mam bo mamcia mi kupiła z rozkiem ale jest niebieski bo myslala ze bedzie chlopak. Później dokupie ;)
Wozek musi sie zmiescic w mojej yaris która nie grzeszy wielkoscia bagaznika.
Lozeczko chce dostawne z kółkami. Wczoraj caaaly dzien szukałam i każde ma takie liche, plastikowe kółka wyglądają jak atrapa ;(
Stol do przewijania z ikea dobra sprawa bo mozna na nim położyc wanienke ;)
Mój syn urodził się w styczniu i miałam dla niego 3 kocyki polarowe, jeden bawełniany grubszy a na letnią porę pieluszki flanelowe.
Co do wózka to spacerowke mogę polecić joie, mnóstwo mam ma i chwali także możesz zobaczyć czy inne wózki mają tak dobre.

Ja rodze w lutym wiec nie wariuje z mocnym ubiorem. Mam taki kombinezon misiek. Ja nie jestem za przegrzewaniem. Wozek moj ma takie przykrycie na gondole ze sie ja zamyka pod to kocyk i dziecko w kombinezonie. No chyba ze bedzie duzy mroz to wtedy cieply kombinezon. Ja nie kupuje tych rzeczy co tak na facebooku reklamuja i wciskaja. Zbedny wydatek. A pory roku na porod nie mamy zlej. Za chwile marzec. Gorzej jak rodzilam w pazdzierniku caly czas jak nie chlapa to snieg. Ja też nie lubie zbednych gadzetow. Po corce zostawilam tylko to co sie sprawdzilo.

@Paula_12345 masz racje to chyba nasza psychika tez zle działa na brzuch. Ja sie tak dobrze czuje ze dzisiaj poszalalam Posprzątalam pokoj corki. Planuje zrobic pranie i pomoc troche mezowi bo sie pogubił w tym sprzataniu. Mam nadzieje ze wieczorem nie będę tego zalowac.

reklama
Do góry