reklama
No dobrze ale się denerwuje bo nie uprawiałam jeszcze seksu a nie mam jej mam dopiero 17 latNie, to bardzo elastyczny fałd błony u ujścia pochwy, który w całości lub części, je zakrywa i rozciąga się umożliwiając aplikację tamponu.
Lady Loka
Fanka BB :)
A skąd wiesz, że jej nie masz?No dobrze ale się denerwuje bo nie uprawiałam jeszcze seksu a nie mam jej mam dopiero 17 lat
Są kobiety, które nie mają błony. Ona też może pęknąć np. przy uprawianiu sportu.
olka11135
No dobrze ale się denerwuje bo nie uprawiałam jeszcze seksu a nie mam jej mam dopiero 17 lat
A co to za problem?
hemoglobina
Moderator
Ale żeby być dziewicą to nie jest potrzebna błona, tylko bycie przed pierwszym stosunkiem. Ja też myślałam, że nie mam, a jednak miałamNo dobrze ale się denerwuje bo nie uprawiałam jeszcze seksu a nie mam jej mam dopiero 17 lat

W czwartek mam wizytę i się boje ze moja mama będzie podejrzewać że coś z kimś robiłam a to wiem bo jej nie wyczuwam a sport ostatni raz uprawiałam dwa lata temu czyli jazda na rowerzeA skąd wiesz, że jej nie masz?
Są kobiety, które nie mają błony. Ona też może pęknąć np. przy uprawianiu sportu.
hemoglobina
Moderator
Jak nigdy nie byłaś u ginekologa to będziesz mieć badanie przez odbyt a nie dopochwowe, a potem usg przez brzuchW czwartek mam wizytę i się boje ze moja mama będzie podejrzewać że coś z kimś robiłam a to wiem bo jej nie wyczuwam a sport ostatni raz uprawiałam dwa lata temu czyli jazda na rowerze
Poza tym, ja też nie wyczuwałam, a błonę miałam

Nelka85
Przez jaki odbyt? Normalnie badanie jest przeprowadzane tylko, że powinno być delikatnie.Jak nigdy nie byłaś u ginekologa to będziesz mieć badanie przez odbyt a nie dopochwowe, a potem usg przez brzuch
Poza tym, ja też nie wyczuwałam, a błonę miałam![]()
reklama
hemoglobina
Moderator
Byłam wiele razy jako nastolatka (a wcale nią dawno nie byłam) u wielu ginekologów i ZAWSZE miałam badanie przez odbyt, będąc dziewicą. Może teraz jest inaczej, ale jeszcze w 2018 tak było.Przez jaki odbyt? Normalnie badanie jest przeprowadzane tylko, że powinno być delikatnie.
Załączniki