reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Blizna po cesarce pomocy

Mialam cesarke 30.12, 9.01 sciagneli mi szewy ale po lewej stronie na koncu zrobila sie kulka ktora 12.01 pelka zrobila sie malenka dziurka z ktorej wylala sie ropa, krew i cos tlustego bylam z tym u gina ale powiedzial ze to normalne, ale codziennie cos sie zbiera robi sie dziurka i wyplywa czy ktoras tak miala?

reklama
Spokojnie - ciepły prysznic,woda, szare mydło, popsikać octaniseptem ( bez recepty) i ewent okład z rivanolu jeśli duży wyciek ( wiem, wiem brudzi,ale...)- okład ma być mokry. Ewentualnie jeśli b duży naciek- okład rozgrzewający- spirytus pól na pól z rivanolem, az wyschnie, potem sam rivanol. i za pare dni przejdzie. Jeśli nie gorączkujesz to na spokojnie. Ewent konsultacja u gin lub chirurga. Coż brzusio w tym miejscu i tłustszy i na zagięciu i się poci- takie gojenie rany zdarza się czasami...
pzdr
ms

Spokojnie, miałam identycznie.. ledwo wyszłam z gabinetu, gdy gin ściągnął mi szwy, przeszłam dwa kroki i krwiak pękł, zalałam się cała taką czarną wydzieliną, to była podobno stara krew. Lekarz mi to wycisnął, popsikał octaniseptem i zakleił, niestety ta dziurka pękała mi codziennie, z drugiej strony też zrobił się krwiak, ale mniejszy. Jeździłam do szpitala na oczyszczanie tego, w domu ciepłe okłady, psikanie octaniseptem i plaster. Pamiętam ,że chodziłam z pieluchą tetrową w spodniach, bo jak pękało to całe ubranie było brudne. Mi się to dośc długo sączyło, później gin zakleił mi to plasterkami, takimi specjalnymi, zeby rana się nie rozeszła i po kilku dniach je zdjął. Niestety uroki cc ;-) Lepiej podjedź do jakiegoś gina, żeby to zobaczył, jeśli długo będzie tak pękać.
Aaa i brałam przy tym antybiotyk Amoksiklav i cyclo3 forte.

Do góry