Witam, jestem mamą 7 tygodniowego chłopca. Syna ostatni raz szczepilismy w szpitalu po porodzie, z kolejnymi chcemy zaczekać gdy będzie nieco większy. Wg książki zdrowia syna, w 6-9 tż jest wizyta profilaktyczna POZ. Zadzwoniłam do przychodni się umowić ale rejestratorka powiedziała że to tylko dla tych co chcą się zaszczepić. Więc nie udało mi się zapisać syna na bilans. Myślałam że bilanse są dla wszystkich dzieci. Czy to nie jest bezprawna odmowa świadczeń medycznych?
reklama
eij
Fanka BB :)
Moje dzieci położna na wizycie środowiskowej sama zarejestrowała na termin pierwszej wizyty i na szczepienie, po szczepieniu dostaje wytyczne na kartce kiedy kolejna wizyta szczepienna. A przed każdym szczepieniem badanie, warzenie, mierzenie itp.
eij
ps. Nie wiem czy można odmówić obowiązkowych szczepień. Jest kalendarz szczepień i myślałam że pediatrzy się tego trzymająMoje dzieci położna na wizycie środowiskowej sama zarejestrowała na termin pierwszej wizyty i na szczepienie, po szczepieniu dostaje wytyczne na kartce kiedy kolejna wizyta szczepienna. A przed każdym szczepieniem badanie, warzenie, mierzenie itp.
asia.joanna
Na siłę nikt dziecka nie zaszczepi, ale na tym forum raz czytałam, że sanepid ścigał kogoś właśnie za nie szczepienie dzieckaps. Nie wiem czy można odmówić obowiązkowych szczepień. Jest kalendarz szczepień i myślałam że pediatrzy się tego trzymają
Ostatnia edycja:
Aniqa1
Ale mowisz o bilansie typowo pod szczepienie, czy wizycie patronazowej u pediatry?Witam, jestem mamą 7 tygodniowego chłopca. Syna ostatni raz szczepilismy w szpitalu po porodzie, z kolejnymi chcemy zaczekać gdy będzie nieco większy. Wg książki zdrowia syna, w 6-9 tż jest wizyta profilaktyczna POZ. Zadzwoniłam do przychodni się umowić ale rejestratorka powiedziała że to tylko dla tych co chcą się zaszczepić. Więc nie udało mi się zapisać syna na bilans. Myślałam że bilanse są dla wszystkich dzieci. Czy to nie jest bezprawna odmowa świadczeń medycznych?
U nas poprostu zapisuje sie dziecko na bilans, nikt nie pyta, czy dziecko bedzie od razu szczepione.
Asiaxz
Do mnie z przychodni sami dzwonią żeby przypomnieć o obowiązkowych szczepieniach tak to by pewnie też ktoś zawitał do nasNa siłę nikt dziecka nie zaszczepi, ale na tym forum raz czytałam, że sanepit ścigał kogoś właśnie za nie szczepienie dziecka
reklama
Asiaxz
U nas bez szczepienia nie zrobią bilansu to pewnie zależy od przychodniAle mowisz o bilansie typowo pod szczepienie, czy wizycie patronazowej u pediatry?
U nas poprostu zapisuje sie dziecko na bilans, nikt nie pyta, czy dziecko bedzie od razu szczepione.
Podziel się: