Hej córka ma 21 miesięcy. Od poniedziałku zaczęła robić po 3 kupy dziennie. Od piątku jest już ich 5. Są wodniste. Zachowuję się normalnie jedynie jest lekko poddenerwowana, nie ma gorączki i nie chce nic jeść poza mlekiem którego domaga się około litr dziennie. Mieliśmy niestety kontakt z dzieckiem które również nabawiło się jelitowki i prawdopodobnie to od niego się zaraziła. Mnie bolał żołądek przez 2 dni ale nic po za tym mi nie było. Jednak córce wyrzynają się trójki i jedną już widać więc myślę że jutro się przebije. Czy polecacie coś na biegunkę? Podawałam jej enterol ale zero poprawy. Mamy też hidrasec i podaje od wczoraj ale no też nie ma poprawy. Czy przez te zęby to tyle trwa? Jak były 3 kupki dziennie to jeszcze się nie martwiłam ale jest ich teraz troszkę więcej ale na szczęście w nocy nie robi wgl. Zastanawiam się czy nie pojechać z nią na świąteczną opiekę ale nie wiem czy jest sens jechać z zabkującym dzieckiem które nie ma gorączki no i można powiedzieć że braku apetytu bo ma na mleko....
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Moim zdaniem za bardzo nie macie z czym jechać na całodobówkę.Hej córka ma 21 miesięcy. Od poniedziałku zaczęła robić po 3 kupy dziennie. Od piątku jest już ich 5. Są wodniste. Zachowuję się normalnie jedynie jest lekko poddenerwowana, nie ma gorączki i nie chce nic jeść poza mlekiem którego domaga się około litr dziennie. Mieliśmy niestety kontakt z dzieckiem które również nabawiło się jelitowki i prawdopodobnie to od niego się zaraziła. Mnie bolał żołądek przez 2 dni ale nic po za tym mi nie było. Jednak córce wyrzynają się trójki i jedną już widać więc myślę że jutro się przebije. Czy polecacie coś na biegunkę? Podawałam jej enterol ale zero poprawy. Mamy też hidrasec i podaje od wczoraj ale no też nie ma poprawy. Czy przez te zęby to tyle trwa? Jak były 3 kupki dziennie to jeszcze się nie martwiłam ale jest ich teraz troszkę więcej ale na szczęście w nocy nie robi wgl. Zastanawiam się czy nie pojechać z nią na świąteczną opiekę ale nie wiem czy jest sens jechać z zabkującym dzieckiem które nie ma gorączki no i można powiedzieć że braku apetytu bo ma na mleko....
Może te kupy to właśnie od zębów, a nie jelitówka?
Dawaj dużo do picia, proponuj normalne posiłki i powinno się unormować.
Teściowa mi też sugeruje że to zęby ale ja jestem panikarą.Moim zdaniem za bardzo nie macie z czym jechać na całodobówkę.
Może te kupy to właśnie od zębów, a nie jelitówka?
Dawaj dużo do picia, proponuj normalne posiłki i powinno się unormować.
Lady Loka
Fanka BB :)
Spoko, ale z calodobówki możecie wrocić z gorszymi chorobami a jak te kupy nie są co chwilę, dziecko pije to ja bym nie panikowała. Najwyżej skocz we wtorek do pediatry.Teściowa mi też sugeruje że to zęby ale ja jestem panikarą.
Oprocz mleka moze niech wiecej wody pije, zeby sie nie odwodnic. Nadal mozesz podawac enterol lub probiotyk. Innego postepowania w jelitowce nie ma. Przy zabkowaniu dziecko moze byc oslabione, wiec mozliwe, ze zlapala cos wirusowego. Ja bym nie jechala na swiateczna pomoc. Mozesz podawac tez smecte wg ulotki.
W sumie racja mam nadzieję że do wtorku przejdzie jednakSpoko, ale z calodobówki możecie wrocić z gorszymi chorobami a jak te kupy nie są co chwilę, dziecko pije to ja bym nie panikowała. Najwyżej skocz we wtorek do pediatry.
Staram się porwać też elektrolity. A enterol można dawać dłużej niż 7 dni? Bo na ulotce pisze inaczej ale Pani w aptece mówiła że można dłużej...Oprocz mleka moze niech wiecej wody pije, zeby sie nie odwodnic. Nadal mozesz podawac enterol lub probiotyk. Innego postepowania w jelitowce nie ma. Przy zabkowaniu dziecko moze byc oslabione, wiec mozliwe, ze zlapala cos wirusowego. Ja bym nie jechala na swiateczna pomoc. Mozesz podawac tez smecte wg ulotki.
reklama
Właśnie u nas pierwszy raz biegunka przy zębach. A ile trwały te biegunki?Mój synek miał takie biegunki zawsze jak wychodziły ząbki
Podziel się: