reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bicie serduszka

reklama
Masz napisane że kontrola 2 stycznia to wtedy się dowiesz
Tak masz racje :( tylko po prostu oszaleje do tego 2 stycznia . Chciałam po prostu na forum trochę się uspokoić myślami że moze są mamy z podobna sytuacja co ja mam . W pierwszej ciazy dowiedziałam się po prostu wszystkiego obrazu. Nie było przesunięcia żadnego ani nic . Tutaj z miesiączki prwoe 8 tydzień a ciąża jest na 5 i 6 tydzien . Nie lubię się tak martwić po prostu:( przepraszam jeśli któras z was zezloscilam moja natarczywością

Tak masz racje :( tylko po prostu oszaleje do tego 2 stycznia . Chciałam po prostu na forum trochę się uspokoić myślami że moze są mamy z podobna sytuacja co ja mam . W pierwszej ciazy dowiedziałam się po prostu wszystkiego obrazu. Nie było przesunięcia żadnego ani nic . Tutaj z miesiączki prwoe 8 tydzień a ciąża jest na 5 i 6 tydzien . Nie lubię się tak martwić po prostu:( przepraszam jeśli któras z was zezloscilam moja natarczywością
Czy sa mamy z podobna sytuacja co ty- mozliwe, ale tak naprawde kazda sytuacja jest inna.
Czy sa tu mamy-panikary? Tak, jest ich na peczki. Wez gleboki oddech i wycziluj, bo jedyne co panikowaniem zmienisz, to podniesiesz sobie adrenaline i kortyzol, co plodowi nie pomoze. Ciaza to stan bezwiedny, w kazdym jej etapie moze sie stac cos poza twoja kontrola i jesli to nie jest idea, ktora potrafisz tolerowac, to moze nie jest to dobry czas na ciaze, tylko terapie. Mowie to bez cienia zlosliwosci.

Ale dostałas odpowiedź ze 3x, że Twoja sytuacja na ten moment jest normalna 🤷‍♀️

Jak się tak strasznie stresujesz, to się zapisz gdzies na USG na jutro i skocz zobaczyć.

Tylko no musisz się trochę uspokoić, bo inaczej to Ty sie zajedziesz. Nic w tym momencie nie zalezy od Ciebie, a z taką nerwówką to każda pierdoła będzie Ci robić wyrzut stresu.

Ja mialam rozbieznosc 2 tygodni, z OM powinien byc 7 tydzien, z usg mialam dopiero 5. Na pierwszej wizycie pecherzyk i malutki zarodek, na kolejnej po 2 tygodniach juz widzialam bijace serduszko. Tego tez tobie zycze :)
U mnie wynikalo to z dlugich, nieregularnych cykli + karmienie piersia.

Czy sa mamy z podobna sytuacja co ty- mozliwe, ale tak naprawde kazda sytuacja jest inna.
Czy sa tu mamy-panikary? Tak, jest ich na peczki. Wez gleboki oddech i wycziluj, bo jedyne co panikowaniem zmienisz, to podniesiesz sobie adrenaline i kortyzol, co plodowi nie pomoze. Ciaza to stan bezwiedny, w kazdym jej etapie moze sie stac cos poza twoja kontrola i jesli to nie jest idea, ktora potrafisz tolerowac, to moze nie jest to dobry czas na ciaze, tylko terapie. Mowie to bez cienia zlosliwosci.
Być może masz racje , nie potrzbuje terapi po prostu nie mam mamy ktra mogłabym o taką rzecz zapytać. Partner jedynie poza będzie dobrze joc nie mzke powiedzieć. Lekarka nie powoezila niby nic takiego co by mogło nie pokic powiexila że cisza jest wczesna i ma prawo hyc tylko oexherzyk . Ale tyle się naczytalam że po prostu sama nie wiem nie wiem co myśleć. Na codzień jestem osobą bardzo spokojna , empatyczna z dużą ilością cierpliwości. Ale boje się że może mi się nie udać bo staraliśmy siw 1,5 roku o to żeby zobaczyć te dwie kreski na teście a tu is samego początku nie idzie po naszej myśli i się denerwujemy. Ale pójdę za twoja rada może dobrze będzie wyłączyć internet i nie czytać. I czekać na to co będzie po prostu do tego 2 stycznia . Dziękuję wszystkim dziewczyna które zaangażowały siw w odpowiedzi w moim poście. Mam pierwszy raz formu ktre utworzyłam mzoe mnie poniosło i myślałam że to ds ukojenie moim strasznym myślą

Ja mialam rozbieznosc 2 tygodni, z OM powinien byc 7 tydzien, z usg mialam dopiero 5. Na pierwszej wizycie pecherzyk i malutki zarodek, na kolejnej po 2 tygodniach juz widzialam bijace serduszko. Tego tez tobie zycze :)
U mnie wynikalo to z dlugich, nieregularnych cykli + karmienie piersia.
Ja mam podbnie również córkę karmie już 3 rok

reklama
Ale dostałas odpowiedź ze 3x, że Twoja sytuacja na ten moment jest normalna 🤷‍♀️

Jak się tak strasznie stresujesz, to się zapisz gdzies na USG na jutro i skocz zobaczyć.

Tylko no musisz się trochę uspokoić, bo inaczej to Ty sie zajedziesz. Nic w tym momencie nie zalezy od Ciebie, a z taką nerwówką to każda pierdoła będzie Ci robić wyrzut stresu.
Dziękuję jesteście kochane zrobię tak jak poleciłaś. A druga sprawa jelses może z Trójmiasta? Orientujesz sie nad dobrym okulita dla 3 latków?

Do góry