reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Biały szum

Drodzy rodzice
Co sądzicie o ,,białym szumie”? Działa na wasze maluchy?
Odgłos suszarki działa na wasze pociechy
czy bardziej ciche szumy typu

reklama
Rozwiązanie
U
Mój synek uspokaja się przy szumie odkurzacza, więc mam pobraną aplikację z szumami :)
Nie działa. Julia uwielbiała zasypiać od urodzenia w ciszy. Wszelkie pozytywki, szumy, ito tylko ją rozpraszały.
Ona potrzebuje przytulenia, pomyziania i bliskości:)

U mnie sprawdza się suszarka. Mam pozytywke z białym szumem, aplikacje na telefonie z różnymi odgłosami, ale to nie działa. Dziecko posłucha, ale nie zaśnie przy tym. Za to jak bardzo marudzi i nie chce usnąć a włączę suszarkę to zasypia. Choć nie zawsze, często ale nie zawsze.

U nas suszarka wyła czasem całe dnie i noce.. więc zainwestowalismy w szumisia i już tak nie było.. Ale z obawy, ze nie będzie umiał spać bez szumu,przeszliśmy na muzykę A teraz już śpi bez niczego.
Każde dziecko jest inne- na jedno biały szum zadziała, drugie zareaguje tylko na niektóre częstotliwości A na trzecim w ogóle nie zrobi wrażenia..
Musisz sprawdzić z którym typem małego człowieka masz do czynienia:)

reklama
Syn dłuuuuugie lata wyciszał się i spał tylko przy włączonej suszarce, nic innego na niego nie działało.
W końcu nagraliśmy szum suszarki na telefon i puszczaliśmy zapętlone nagranie.
Bez tego nie było mowy o spaniu.
Wyrósł z tego jak miał ponad 3 lata :)

reklama
Do góry