reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BHCG/PROGESTERON

Hej dziewczyny ,

1.09 zrobiłam betę i wynik wyszedł 18857 , 2.09 byłam u ginekologa żeby sprawdzić czy wszystko ok bo tego dnia miałam tez plamienia . Na Usg wszystko było w porządku i lekarz powiedział ,ze zaczyna formować się pold. Dzisiaj po raz kolejny wykonałam betę i wyszło mi jedynie 29768;( martwię się bo to bardzo mały przyrost , wcześniej przyrastało ponad 100% . Boje się ,ze ciąża nie rozwija się prawidłowo . Czy któraś z Was miał taka sytuacje ? Dodam ,ze jutro zacznie się 7 tydzień .

reklama
Hej dziewczyny ,

1.09 zrobiłam betę i wynik wyszedł 18857 , 2.09 byłam u ginekologa żeby sprawdzić czy wszystko ok bo tego dnia miałam tez plamienia . Na Usg wszystko było w porządku i lekarz powiedział ,ze zaczyna formować się pold. Dzisiaj po raz kolejny wykonałam betę i wyszło mi jedynie 29768;( martwię się bo to bardzo mały przyrost , wcześniej przyrastało ponad 100% . Boje się ,ze ciąża nie rozwija się prawidłowo . Czy któraś z Was miał taka sytuacje ? Dodam ,ze jutro zacznie się 7 tydzień .

przy takich wartościach beta już tak szybko nie rośnie, raczej nie masz co się martwić (ja ostatni raz badałam kiedy była na poziomie 2200 i w ten a dzień zobaczyłam 5mm pęcherzyk ciążowy, potem już ważny jest obraz z usg)

Hej dziewczyny ,

Przy takich wartościach beta zawsze zaczyna wolniej wzrastać dlatego w tym okresie juz się tylko usg sprawdza i bety nie ma już co robić.

Dziękuje za odpowiedz , trochę się uspokoiłam . Nie będę ukrywała ,ze jestem straszna panikara a to moja pierwsza ciąża po wielu latach starania . Jutro mam wizytę u lekarza wiec jakoś muszę wytrzymać do tego czasu :)
Przy takich wartościach beta zawsze zaczyna wolniej wzrastać dlatego w tym okresie juz się tylko usg sprawdza i bety nie ma już co robić.

Na pewno dzisiaj idę do endokrynologa, ponieważ mam Hashimoto i choć nie miałam niedoczynności to przygotowywałam się już do ciąży i od marca zazywalam 25 euthyroxu, czyli dawkę najmniejszą. Zrobiłam tak jak mi poleciła moja Endo, że to momencie dowiedzenia się o ciąży zacząć przyjmować 75 (3 tabletki). Idę w takim razie skonsultować najpierw to :) bardzo wam dziękuję.

Na pewno dzisiaj idę do endokrynologa, ponieważ mam Hashimoto i choć nie miałam niedoczynności to przygotowywałam się już do ciąży i od marca zazywalam 25 euthyroxu, czyli dawkę najmniejszą. Zrobiłam tak jak mi poleciła moja Endo, że to momencie dowiedzenia się o ciąży zacząć przyjmować 75 (3 tabletki). Idę w takim razie skonsultować najpierw to :) bardzo wam dziękuję.

Mogę zapytać jaki poziom miałaś TSH zaczynając zażywać euthoryx 25? Ja biorę dopiero 2 tyg ale jestem ciekawa jak szybko będzie mi coś spadało czy wogole będzie...

reklama
Hej dziewczyny. To moja pierwsza ciąża do tego wczesną i się martwię. Wynik beta HCG 284 a progesteron 11.3 czy ten wynik nie jest za niski? Ciąża w dniu pobrania. 4 tyg i 1 dz

Do góry