reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BEZPIECZNE LEKI W CIAŻY

Przy paskudnej infekcji gardła można poprosić lekarza o Bioparox - jest na receptę, ale w ciąży wolno i pomaga. Wszelkie homeopatyczne leki też można brać - na chrypkę i początki kaszlu sprawdziłam Drosetux - łagodzi ból gardła i pomaga się wykasłać.

reklama
Z tym czosnkiem to jest podobno tak, że nie należy go spożywać w dużych ilościach przed porodem, bo może spowodować duże krwawienie w czasie porodu czy cesarki. Ale gdzie nam tam jeszcze do porodu. Ja czosnek lubię i zawsze pomaga mi przy przeziębieniu. Teraz to chyba ważniejsze, żebyśmy zdrowe były i żeby nie łapały się nas infekcje. Im bliżej porodu, tym pewnie bardziej go ograniczę, ale narazie jem go tak jak przed ciążą.

Jeszcze a propos czosnku. Na tej stronce odnośnie leków czosnek w tabletkach jest w kategorii leków dozwolonych. Więc jak to jest?

Witam
A czy jakieś leki na polepszenie krążenia w nogach i zniwelowanie uczucia ciężkości nóg oraz zapobieganie występowaniom żylaków i pękających naczynek?

mularka witaj! zapytaj na wizycie u gina,wiem,ze jest ale nie wiem jk sie nazywa-juz nie pamietam.

reklama
hej
Nasivin nie jest lekiem bezpiecznym w ciąży
tylko w doraźnym przypadkach - mam aerozol dla dziecka - chciałam sobie psikać a tu czytam na ulotce, ze spowalnia dopływ krwi dla płodu
a w czasie karmienia może doprowadzić do mniejszej produkcji mleka

więc nie polecałabym tego jako bezpiecznego leku
dla dzieci tak
ale dla ciężarnej i karmiącej nie

Do góry