reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bezdech podczas karmienia piersią u 7 tygodniowego niemowlaka

Pati7

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny, dzisiaj podczas karmienia piersią moja córka przestała oddychać ,zaznaczam że nie było to zachlysniecie mlekiem, bardzo długo nie mogla złapać powietrza, dopiero po drugiej próbie położenia jej na kolanie z główka niżej udało jej się złapać oddech. Myślę że był to bezdech, czy wasze dzieci też takie miały? Dodam, że Córka urodziła się o czasie i dostała 10 punktów w skali Apgar.

reklama
Nam tez sie zdarzalo. Jak kropelka witaminy poszla gdzie nie trzeba, albo sie przestraszyl czegos mocno. Pomagalo dmuchniecie w usta, nagla zmiana pozycji dziecka.
Masz monitor oddechu?

Ja tak miałam na początku ,aż prawie do 2 msc ,podczas karmienia mleko za szybko leciało i malutka wypuszczała pierś i próbowała łapać powietrze ,oczywiście ja blada ale u nas z czasem przeszło
Mam nadzieję że się już nie pojawi !!!

Poszlam, robilismy echo serduszka, ale wszystko bylo ok.
Moze za duzy lyk poszedl? Nie zachlysnela sie, ale z tego wszystkiego ciezko bylo jej zlapal oddech?

@Pati7 bardzo uwaznie obejrzal malego, osluchal, sprawdzil drogi oddechowe i powiedzial, ze nic niepokojacego nie widzi, ale gdyby znow sie zdarzylo to mam od razu wracac. Na szczescie sie nie powtorzylo. U nas bezdech byl bezprzyczynowy, my nie jedlismy, nie spal. Po prostu przestal oddychac. A musze ci powiedziec, ze dzis ma juz prawie 10 mcy, ale monitora oddechu nie kupowalam.

Dokładnie, nie mogla złapać oddechu. Już myślałam że sobie nie poradzę na szczęście udało jej się zaczerpnąć powietrze. Teraz się boję jak śpi, ma taki nierówny oddech ale podobno to normalne u tak małych dzieci.

reklama
@Pati7 podejdz jutro do pediatry, niech ja obejrzy. Przy rejstrowaniu powiedz, ze miala problem ze zlapaniem oddechu. Musi cie wtedy przyjac na cito. Lepiej isc raz za duzo, niz za malo. Jest malutka ma prawo, jednak twoj spokoj jest rownie wazny.
Moj synek nie umial zlapac oddechu, dmuchanie w buzke, potrzasanie lekkie nie przynosilo efektu. Ja tam wole sprawdzac. Za dlugo o niego walczylam

Do góry