reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BetaHCG i PCOS

agata2124

Początkująca w BB
Miasto
Gdańsk
Hej dziewczyny,
Staram się od dzieciątko już bardzo długo.
Choruję na PCOS, mam baaardzo nieregularne cykle - 30-45 dni.

Ostatnia miesiączkę miałam: 20-24.01.
Szanse na zapłodnienie (zbliżenie) były 3,4,5.02 a potem dopiero 14.02. Czy to możliwe, że moja owulacja przesunęła się aż do 14 lutego? Test ciążowy wyszedł pozytywny.

Zrobiłam badanie Beta HCG:
26.02. - 48,9
28.02. - 104
02.03. - 281.

Czy jest szansa że wreszcie się udało? Kiedy najwcześniej mogę udać się do lekarza i nie odeśle mnie ze zdaniem "Za wcześnie"?

reklama
Żeby lekarz coś zobaczył beta musi być powyżej 1000. Myśle ze możesz iść spokojnie za 2 tyg

Hej dziewczyny,
Staram się od dzieciątko już bardzo długo.
Choruję na PCOS, mam baaardzo nieregularne cykle - 30-45 dni.

Ostatnia miesiączkę miałam: 20-24.01.
Szanse na zapłodnienie (zbliżenie) były 3,4,5.02 a potem dopiero 14.02. Czy to możliwe, że moja owulacja przesunęła się aż do 14 lutego? Test ciążowy wyszedł pozytywny.

Zrobiłam badanie Beta HCG:
26.02. - 48,9
28.02. - 104
02.03. - 281.

Czy jest szansa że wreszcie się udało? Kiedy najwcześniej mogę udać się do lekarza i nie odeśle mnie ze zdaniem "Za wcześnie"?
Myślę, że się udało :) na USG powinno być coś widać od bety wynoszącej 1000-1500 więc teoretycznie już w przyszłym tygodniu zakładając dobre przyrosty, ale ja dla świętego spokoju poszłabym za 2 tygodnie. Raz już usłyszałam, że nie ma zarodka w pęcherzyku i jest to wielki stres, a wystarczy czasem tydzień poczekać i już jest :)

Wszystko jest możliwe, nie miałaś monitoringu to tego już się nie dowiemy ale beta potwierdza ciążę - gratuluje 🙂 przyrosty w normie a do ginekologa najlepiej iść aby było już widoczne serduszko 6/7 tydzień ciąży (liczysz od ostatniej miesiączki) więc teraz jesteś w około 5+5, poszłabym na Twoim miejscu w połowie tego miesiąca.

Gratulacje! :) Tylko nie idź za wcześnie do lekarza. Ja poszłam 2 tyg od pozytywnego testu i był pusty pęcherzyk ciążowy. Lekarz kazał wrócić za tydzień. To oczekiwanie na kolejną wizytę to był horror. Na szczęście po tygodniu był już zarodek i serduszko. Ale gdybym poszła na pierwszą wizytę kilka dni później to zaoszczędziłabym sobie wiele stresu i przepłakanych wieczorów.
Powodzenia!

Hej, dziewczyny, będę bardzo wdzięczna za wypełnienie ankiety potrzebnej mi do napisania pracy mgr. zajmuje 3 minutki, dziękuję <3

Do góry