reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

BetaHCG i PCOS

agata2124

Początkująca w BB
Miasto
Gdańsk
Hej dziewczyny,
Staram się od dzieciątko już bardzo długo.
Choruję na PCOS, mam baaardzo nieregularne cykle - 30-45 dni.

Ostatnia miesiączkę miałam: 20-24.01.
Szanse na zapłodnienie (zbliżenie) były 3,4,5.02 a potem dopiero 14.02. Czy to możliwe, że moja owulacja przesunęła się aż do 14 lutego? Test ciążowy wyszedł pozytywny.

Zrobiłam badanie Beta HCG:
26.02. - 48,9
28.02. - 104
02.03. - 281.

Czy jest szansa że wreszcie się udało? Kiedy najwcześniej mogę udać się do lekarza i nie odeśle mnie ze zdaniem "Za wcześnie"?

reklama
Żeby lekarz coś zobaczył beta musi być powyżej 1000. Myśle ze możesz iść spokojnie za 2 tyg

Hej dziewczyny,
Staram się od dzieciątko już bardzo długo.
Choruję na PCOS, mam baaardzo nieregularne cykle - 30-45 dni.

Ostatnia miesiączkę miałam: 20-24.01.
Szanse na zapłodnienie (zbliżenie) były 3,4,5.02 a potem dopiero 14.02. Czy to możliwe, że moja owulacja przesunęła się aż do 14 lutego? Test ciążowy wyszedł pozytywny.

Zrobiłam badanie Beta HCG:
26.02. - 48,9
28.02. - 104
02.03. - 281.

Czy jest szansa że wreszcie się udało? Kiedy najwcześniej mogę udać się do lekarza i nie odeśle mnie ze zdaniem "Za wcześnie"?
Myślę, że się udało :) na USG powinno być coś widać od bety wynoszącej 1000-1500 więc teoretycznie już w przyszłym tygodniu zakładając dobre przyrosty, ale ja dla świętego spokoju poszłabym za 2 tygodnie. Raz już usłyszałam, że nie ma zarodka w pęcherzyku i jest to wielki stres, a wystarczy czasem tydzień poczekać i już jest :)

Wszystko jest możliwe, nie miałaś monitoringu to tego już się nie dowiemy ale beta potwierdza ciążę - gratuluje 🙂 przyrosty w normie a do ginekologa najlepiej iść aby było już widoczne serduszko 6/7 tydzień ciąży (liczysz od ostatniej miesiączki) więc teraz jesteś w około 5+5, poszłabym na Twoim miejscu w połowie tego miesiąca.

Gratulacje! :) Tylko nie idź za wcześnie do lekarza. Ja poszłam 2 tyg od pozytywnego testu i był pusty pęcherzyk ciążowy. Lekarz kazał wrócić za tydzień. To oczekiwanie na kolejną wizytę to był horror. Na szczęście po tygodniu był już zarodek i serduszko. Ale gdybym poszła na pierwszą wizytę kilka dni później to zaoszczędziłabym sobie wiele stresu i przepłakanych wieczorów.
Powodzenia!

Hej, dziewczyny, będę bardzo wdzięczna za wypełnienie ankiety potrzebnej mi do napisania pracy mgr. zajmuje 3 minutki, dziękuję <3

Do góry