reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta

reklama
Na tym etapie to już raczej bardzo wysoka.
Ale przy takich wartościach istotne są przyrosty, a nie pojedyncza wartość.
Moze @lady_in_blue powie coś więcej

To zależy ;-).
23 po transferze to zwykle można już zobaczyć serduszko więc pewnie liczona w tysiącach. Ale jednocześnie nie napisałaś nic o tym ile dniowy zarodek a robi różnicę czy miał 2 czy 6 dni.

I na tym etapie też już nie bada się żadnych przyrostów, bo beta zwykle wynosi 10 000 - 40 000 a już powyżej 2 000 ocenia się rozwój ciąży przez USG a nie przez wartość bety.

To zależy ;-).
23 po transferze to zwykle można już zobaczyć serduszko więc pewnie liczona w tysiącach. Ale jednocześnie nie napisałaś nic o tym ile dniowy zarodek a robi różnicę czy miał 2 czy 6 dni.

I na tym etapie też już nie bada się żadnych przyrostów, bo beta zwykle wynosi 10 000 - 40 000 a już powyżej 2 000 ocenia się rozwój ciąży przez USG a nie przez wartość bety.
Witam dziś robiłam będę i wyszla 43

Nie bo leczę się za granica i tam nie robią bety dziś przyjechałam do Polski i zrobiłam i wyszla 43
No to przykro mi ale to nie wróży zdrowej ciąży - nie miałaś żadnego krwawienia, bólu w ostatnim czasie? Bierzesz jakieś leki? Zgłoś się do ginekologa w Polsce, żeby ktoś szybko ocenił czy nie ma ryzyka ciąży pozamacicznej czy to "tylko" (bardzo źle to brzmi, wiem) biochem.

reklama
No to przykro mi ale to nie wróży zdrowej ciąży - nie miałaś żadnego krwawienia, bólu w ostatnim czasie? Bierzesz jakieś leki? Zgłoś się do ginekologa w Polsce, żeby ktoś szybko ocenił czy nie ma ryzyka ciąży pozamacicznej czy to "tylko" (bardzo źle to brzmi, wiem) biochem.
Mialam miesiaczke 3 dni ale była skompa i bol jak na miesiaczke żadnych leków tam nie dają w poniedzialek ide do lekarza

Do góry