reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta spada a brak krwawienia

Bardzo proszę o pomoc, bo kompletnie już sobie nie radzę.. OM - 5 października, cykle 26 dni

31.10 - Bhcg - 184
02.11 - Bhcg - 204
05.11 - Bhcg - 107
07.11 - Bhcg - 97

Wczoraj pojechałam na izbę - oczywiście nic nie widać, HCG total 78 ... (wiem, że to inne laboratorium i inne badanie..
frown.gif

Nie mam krwawienia, delikatne plamienie ale tylko rano i naprawdę minimalne, do przeoczenia...

Czy jest ryzyko pozamacicznej ciąży? Dlaczego wciąż nie mam krwawienia, jeśli to ciąża biochemiczna?
frown.gif

proszę o pomoc

reklama
Rozwiązanie
Dziekuje ...

Czekam.. Dziwi mnie tylko że brak krwawienia przy tak niskiej becie i ciągle w głowie pozamaciczna..

tak jak mówię, ja dopiero krwawilam jak miałam betę 16.
a co do pozamacicznej. no to raczej jakby ona była i przez to nie było by jej widać na usg, to wydaje mi się że hcg by rosło a nie malalo?
reklama
Zabiegu się nie bój, jeśli to nie cp to na takim wczesnym etapie roni sie samoistnie. Idź za kilka dni na wizytę zobaczyć, czy nic się nie pojawiło w jajowodzie, oby nie... a pewnie do tego czasu się pojawi krwawienie i tak

Dziekuje ...

Czekam.. Dziwi mnie tylko że brak krwawienia przy tak niskiej becie i ciągle w głowie pozamaciczna..

tak jak mówię, ja dopiero krwawilam jak miałam betę 16.
a co do pozamacicznej. no to raczej jakby ona była i przez to nie było by jej widać na usg, to wydaje mi się że hcg by rosło a nie malalo?

Rozwiązanie
Witam. Mam pytanie, czy gdy wynik beta-hcG wynosił 3 dni temu 202mIU/ml a dzisiejsze badanie wskazało na 110 mIU/ml ( brak krwawienia wskazującego na ewentualne poronienie ) jest powodem do paniki ? Czy jest szansa że wynik znowu wzrośnie i ciąża będzie przebiegać poprawnie i zarodek się pojawi ?

Witam. Mam pytanie, czy gdy wynik beta-hcG wynosił 3 dni temu 202mIU/ml a dzisiejsze badanie wskazało na 110 mIU/ml ( brak krwawienia wskazującego na ewentualne poronienie ) jest powodem do paniki ? Czy jest szansa że wynik znowu wzrośnie i ciąża będzie przebiegać poprawnie i zarodek się pojawi ?
O ile ten wynik nie jest błędny, to nie ma już żadnej szansy, przykro mi. W ciągu kilku dni wystąpi krwawienie. Ciąża się nie utrzymała.

reklama
Szansa, że wynik wzrośnie jest prawie równa zeru. Przygotuj się na krwawienie.

Do góry