reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta po inseminacji

Witam,
Po urodzeniu 1 dziecka mam bardzo nieregularne miesiączki ( między 30 a 40 dni, raz nawet 46 dni) dlatego ciężko było mi zajść w ciążę.
Korzystamy z pomocy kliniki, brałam gonal f, ovitrelle i 21.02 miałam inseminacje. 7.03 zrobiłam rano test ciążowy (czułość 10 iu/ml). Myślałam że wyszedł negatywny i z taką informacja zadzwoniłam do kliniki. Kiedy wróciłam z pracy zobaczyłam cień cienia więc następnego dnia zrobiłam czulszy test- pozytywny.
10.03 beta- 71 (godz 15)
12.03 beta- 154 (godz 15)
14.03 beta - 253 (godz 08:30)
Byłam szczęśliwa, że się podwaja i może że nie najwyższa ale w normie :) dopóki nie zadzwoniłam do kliniki.
Lekarz mówi, liczby trochę niskie i żebym zrobiła bete znowu w poniedziałek i poinformował, że jakbym zaczęła krwawić to mam się zgłosić na pogotowie.
Teraz mam mętlik w głowie, może cieszylam się zbyt szybko...
Patrząc na beta hcg z 1 ciazy to jak byłam około 6 tyg ( okres 4.10, beta mierzona 18.11) beta byla na wysokosci 9220... wiec dużo wyzsza...
Miał ktoś podobne wyniki 3 tyg Po inseminacji i doczekał się szczęśliwego zakończenia?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja miałam betę 14 po inseminacji w granicach 100, więc Twoja po tylu dniach powinna być już znacznie wyższa. Przyrost jest w normie ale rzeczywiście te liczby jakieś małe. Zrób badanie tak jak lekarz zlecił i tyle możesz zrobić na dzień dzisiejszy.

Witam,
Po urodzeniu 1 dziecka mam bardzo nieregularne miesiączki ( między 30 a 40 dni, raz nawet 46 dni) dlatego ciężko było mi zajść w ciążę.
Korzystamy z pomocy kliniki, brałam gonal f, ovitrelle i 21.02 miałam inseminacje. 7.03 zrobiłam rano test ciążowy (czułość 10 iu/ml). Myślałam że wyszedł negatywny i z taką informacja zadzwoniłam do kliniki. Kiedy wróciłam z pracy zobaczyłam cień cienia więc następnego dnia zrobiłam czulszy test- pozytywny.
10.03 beta- 71 (godz 15)
12.03 beta- 154 (godz 15)
14.03 beta - 253 (godz 08:30)
Byłam szczęśliwa, że się podwaja i może że nie najwyższa ale w normie :) dopóki nie zadzwoniłam do kliniki.
Lekarz mówi, liczby trochę niskie i żebym zrobiła bete znowu w poniedziałek i poinformował, że jakbym zaczęła krwawić to mam się zgłosić na pogotowie.
Teraz mam mętlik w głowie, może cieszylam się zbyt szybko...
Patrząc na beta hcg z 1 ciazy to jak byłam około 6 tyg ( okres 4.10, beta mierzona 18.11) beta byla na wysokosci 9220... wiec dużo wyzsza...
Miał ktoś podobne wyniki 3 tyg Po inseminacji i doczekał się szczęśliwego zakończenia?
Moja bhcg (zdrowa corka) wykonany test ok 14 dni po owulacji wynosila 69
16 dni po owu 140
18 dni po owu 328

Zakladamy ze iui jest robiona w dniu owu (taki jest cel)

Zrob usg
U mnie wg usg 6w1d (6w3d wg cyklu) widoczny zarodek z tetniacym sercem

Trzymam mocno kciuki!!!

16 dni po owu 140
18 dni po owu 328

Zrob usg

Trzymam mocno kciuki!!!
Ale po co na takim etapie USG? Przy takiej becie nie będzie nic widać.

16 dni po owu 140
18 dni po owu 328

Zrob usg

Trzymam mocno kciuki!!!
Trochę mnie uspokoiłaś, mam nadzieję że będzie dobrze. Teraz czekam do poniedziałku na betę i zobaczymy co dalej.
Niestety pobolewa mnie brzuch jak na @... Mam nadzieję że to nic złego, że to tylko rozciągająca się macica...

Do góry