reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta HCG

Emiliaa2796

Początkująca w BB
Dziś zrobiłam test z krwi beta HCG wynik to <2.30, zrobiłam go po 7 dniach od stosunku. Test jest wiarygodny czy powinnam go powtórzyć za kilka dni?😊

reklama
Po miesiącu dopiero idziesz do ginekologa?
Ok masz nieregularne ale miesiąc to dużo za dużo.
Wierz mi, że nieregularność to nie u każdego +/- kilka dni. Całe życie miałam cykle trwające 60-90 dni. Po porodzie przez kilka miesięcy było jak w zegarku 37 dni. Poza tym raz w życiu miałam cykl trwający 30 dni i raz w życiu nie miałam miesiączki przez prawie pół roku. Oczywiście pcos. W życiu byłam u 5 różnych ginekologów, żaden nie był zdziwiony takimi cyklami- widocznie nie tylko ja tak mam.
Na koncie mam 2 zdrowe, naturalne ciążę, jednak starania o każdą z nich trochę trwały.

W każdym bądź razie, rozumiem, że można nie biec do lekarza po kilku tygodniach spóźnienia lub nie wiedzieć kiedy ma się spodziewany termin miesiączki. Sama w 2 ciąży spodziewałam się dopiero nadchodzących dni płodnych, a wyszedł pozytywny test ciążowy...

reklama
Wierz mi, że nieregularność to nie u każdego +/- kilka dni. Całe życie miałam cykle trwające 60-90 dni. Po porodzie przez kilka miesięcy było jak w zegarku 37 dni. Poza tym raz w życiu miałam cykl trwający 30 dni i raz w życiu nie miałam miesiączki przez prawie pół roku. Oczywiście pcos. W życiu byłam u 5 różnych ginekologów, żaden nie był zdziwiony takimi cyklami- widocznie nie tylko ja tak mam.
Na koncie mam 2 zdrowe, naturalne ciążę, jednak starania o każdą z nich trochę trwały.

W każdym bądź razie, rozumiem, że można nie biec do lekarza po kilku tygodniach spóźnienia lub nie wiedzieć kiedy ma się spodziewany termin miesiączki. Sama w 2 ciąży spodziewałam się dopiero nadchodzących dni płodnych, a wyszedł pozytywny test ciążowy...

Dokładnie. Ja najdłuższy cykl miałam ponad 200 dni 🙈

Oczywiście mogę co miesiąc brać luteinę. Ale tak naprawdę po co jeżeli nie planuje w tym momencie ciąży. Generalnie raczej lekarze unikają regulowania owulacji bez potrzeby tak naprawdę

Do góry