reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg

CiemnaMasa

Fanka BB :)
Witajcie.
Chciałabym zasięgnąć informacji na temat przyrost betaHCG. Tydzień ok 5-6.
19/12 - 921.7
23/12 - 2248
27/12 - 3348
Od wczoraj pobolewał mnie brzuch, pęcherz, już sama nie wiem. Nie mogłam usiąść na pupie czułam jakbym miała kaktusa.. dzisiaj dużo lepiej. Fakt, że w święta dużo namieszałam i zastanawiam się czy to efekt świątecznych perypetii czy biorąc pod uwagę niski przyrost może początki.. hmm poronienia? Nie krwawię, biorę luteinę, progesteron na poziomie 53.1.
Proszę o poradę

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Jutro jadę na ostatnie USG. W niedzielę będę u siebie, mam dzwonić rano w poniedziałek może lekarz mnie przyjmie jako nagły przypadek. Jeśli nie to będę czekać do środy, bo w środy mogę porozmawiać z lekarzem telefonicznie.
reklama
Wiem, zdaję sobie sprawę. Dla mnie pomimo, że to były trudne 3 tygodnie.. to cieszę się bardzo. Bo zaszłam w ciążę, bo jest nadal nadzieja, że zajdę ponownie. Nie tym razem, ale patrzę bardzo pozytywnie w przyszłość. Moja Mama straciła pierwsze dziecko w 16 tc. Napewno byłoby mi dużo trudniej...
Martwię się jedynie ciąża pozamaciczną, w sobotę wyjeżdżam do siebie (Dania). Podejście średnie w kwestii ciąży.. chyba zapiszę się jeszcze raz na USG żeby się upewnić.. bo krwawienia póki co nie było. Jedynie w pierwszy dzień świąt ostry ból.

Wiem, zdaję sobie sprawę. Dla mnie pomimo, że to były trudne 3 tygodnie.. to cieszę się bardzo. Bo zaszłam w ciążę, bo jest nadal nadzieja, że zajdę ponownie. Nie tym razem, ale patrzę bardzo pozytywnie w przyszłość. Moja Mama straciła pierwsze dziecko w 16 tc. Napewno byłoby mi dużo trudniej...
Martwię się jedynie ciąża pozamaciczną, w sobotę wyjeżdżam do siebie (Dania). Podejście średnie w kwestii ciąży.. chyba zapiszę się jeszcze raz na USG żeby się upewnić.. bo krwawienia póki co nie było. Jedynie w pierwszy dzień świąt ostry ból.
Myślę że usg to najlepsze rozwiązanie.

Ja równiez mieszkam w Danii i podejście w przypadku poronień jest jak najbardziej w porządku. Miałam badaną betę co dwa dni, żeby sprawdzić czy spada i do tego usg. Więc myślę, że o to nie musisz się martwić.

Ja równiez mieszkam w Danii i podejście w przypadku poronień jest jak najbardziej w porządku. Miałam badaną betę co dwa dni, żeby sprawdzić czy spada i do tego usg. Więc myślę, że o to nie musisz się martwić.
O proszę 😉 jestem przerażona, bo patrzę przez pryzmat leczenia chorób autoimmunologicznych. A raczej, nie leczenia. Mam nadzieję, że będzie tj mówisz. Jutro się umówię na wizytę do lekarza w Dk i tutaj na USG.

Wykonałam ponownie badanie, bo na USG lekarz w dalszym ciągu nic nie widział.
Beta hcg 27/12 - 3348, a z 31/12 - 3165.
Czy jeśli beta hcg spada, można wykluczyć ciążę pozamaciczną?
Nie nie można wykluczyć beta przy pozamacicznej często spada i nagle rośnie, a czas ani jest tak że jest książkową . Nie ma zasady

reklama
Jutro jadę na ostatnie USG. W niedzielę będę u siebie, mam dzwonić rano w poniedziałek może lekarz mnie przyjmie jako nagły przypadek. Jeśli nie to będę czekać do środy, bo w środy mogę porozmawiać z lekarzem telefonicznie.

Rozwiązanie
Do góry