reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta hcg

CiemnaMasa

Fanka BB :)
Witajcie.
Chciałabym zasięgnąć informacji na temat przyrost betaHCG. Tydzień ok 5-6.
19/12 - 921.7
23/12 - 2248
27/12 - 3348
Od wczoraj pobolewał mnie brzuch, pęcherz, już sama nie wiem. Nie mogłam usiąść na pupie czułam jakbym miała kaktusa.. dzisiaj dużo lepiej. Fakt, że w święta dużo namieszałam i zastanawiam się czy to efekt świątecznych perypetii czy biorąc pod uwagę niski przyrost może początki.. hmm poronienia? Nie krwawię, biorę luteinę, progesteron na poziomie 53.1.
Proszę o poradę

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Jutro jadę na ostatnie USG. W niedzielę będę u siebie, mam dzwonić rano w poniedziałek może lekarz mnie przyjmie jako nagły przypadek. Jeśli nie to będę czekać do środy, bo w środy mogę porozmawiać z lekarzem telefonicznie.
Po dwóch latach starań to ogromny krok w przód, że zaszłam w ciążę. Tego pozytywnego akcentu się trzymam.
Jedno czego się obawiam to to, że wszystko przyjdzie z zaskoczenia, a przed Nami 12 h drogi do domu. Bo wnioskuję po Waszych komentarzach, że też wielkich nadziei tj ja nie widzicie.
Nadzieja umiera ostatnia , ja poronilam 2 razy w ciągu 2 lat ,za 3 razem przyrost bety miałam słaby 250 a po 48 godz 360 więc byłam pewna ,że trzeci raz czeka mnie to samo ,a tu leży koło mnie 3 miesięczna córka, może u Ciebie tez skończy się dobrze

reklama
Cześć dziewczyny!
Chciałabym podzielić się z Wami wynikami mojej bety:
23.12 - 233
27.12 - 1529
30.12 - 7440
Czy tej przyrost nie jest zbyt duży? Szczerze mówiąc byłam w lekkim szoku kiedy zobaczyłam ostatni wynik... 30.12 byłam na usg, było widać tylko pęcherzyk i ciałko żółte, zarodka jeszcze nie. Według ostatniej miesiączki to 4 tydzień 5 dzień ciąży, ale na pewno owulacja przesunęła się kilka dni wcześniej, ponieważ zauważyłam wtedy płodny śluz z nitkami krwi. Następne USG dopiero 15 stycznia...

Cześć dziewczyny!
23.12 - 233
27.12 - 1529
30.12 - 7440
Czy tej przyrost nie jest zbyt duży? Szczerze mówiąc byłam w lekkim szoku kiedy zobaczyłam ostatni wynik... 30.12 byłam na usg, było widać tylko pęcherzyk i ciałko żółte, zarodka jeszcze nie. Według ostatniej miesiączki to 4 tydzień 5 dzień ciąży, ale na pewno owulacja przesunęła się kilka dni wcześniej, ponieważ zauważyłam wtedy płodny śluz z nitkami krwi. Następne USG dopiero 15 stycznia...

Cześć dziewczyny!
23.12 - 233
27.12 - 1529
30.12 - 7440
Mogą być bliźniaki 😉

Cześć dziewczyny!
23.12 - 233
27.12 - 1529
30.12 - 7440
Przyrost jest super ,lepiej taki niż za mały, a w 4 tc nigdy nic nie widać ,myślę że za tydzień będzie już serduszko

Tak tak, dwujajowi. U mnie jest jeden pęcherzyk więc ewentualnie wchodziłyby w grę tylko bliźnięta jednojajowe? Dzięki dziewczyny za odpowiedź, trochę mnie uspokoilyscie, bo oczywiście naczytałam się o zaśniadzie groniastym...

Wykonałam ponownie badanie, bo na USG lekarz w dalszym ciągu nic nie widział.
Beta hcg 27/12 - 3348, a z 31/12 - 3165.
Czy jeśli beta hcg spada, można wykluczyć ciążę pozamaciczną?

reklama
Do góry