reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta hcg.

29.11. Robiłam betę hcg. Wynosiła ona 213,3 mlu/ml . Dzis,tj. 3. 12. Powtórzyłam badanie i wartość wyniosła 395,3 mlu/ml. Przeczytałam, że jest to zdecydowanie za mało. Czy jest jakaś szansa ze wszystko z ciążą będzie w porządku?

reklama
Rozwiązanie
Hej dziewczyny :) jestem w 10 dniu po owulacji. Pierwsza betę zrobiłam 2.01 wyszła ponad 596 drugą zrobiłam po 48h czyli dziś rano i wyszła już 1558 czy takie wyniki mogą świadczyć o ciąży mnogiej? @ powinnam dostać dopiero za 2 dni.
Raczej obstawiałabym ciążę pojedyńczą. Wynik nie jest jakoś mega wysoki po tych 48 h.
Szansa zawsze jest, a nadzieja umiera ostatnia.
Czy oba badania były robione w tym samym laboratorium. O której godzinie była pobierana krew?

Jak na 4-dniowy przyrost, to jest faktycznie nieco za mało. Ale zawsze mógł się trafić jakiś błąd laboratorium.

Jeszcze nic nie jest stracone. Najważniejsze, że jest przyrost.
Niestety nawet przy prawidłowych wzrostach bety nikt nie da gwarancji, że z ciążą jest wszystko w porządku.
Postaraj się nie stresować - czy byłaś już u ginekologa? Masz bóle brzucha lub plamienia?

Powtórz betę w środę - może w końcu ruszy i nie będzie Cię stresować.

Tak byłam i właśnie zlecił dwa razy betę hcg. Kolejną wizytę mam teraz w czwartek. Nie mam żadnego plamienia. Bóle brzucha miałam jakiś tydzień temu, teraz nie odczuwam zdanych bóli.

Przyrost jest zdecydowanie za mały moim zdaniem. U Ciebie powinien być już w granicach 1000 i albo dzisiaj załapałaś się już na spadek albo tak wolno rośnie. Niestety, ale nie znam przypadku, że przy tak słabym wzroście skończyło się dobrze. Przykro mi.

Ja nigdy nie powtarzalam bety. Jakoc lepiej sie nie stresowac i nie nakrecac. Zawsze robilam tylko raz by potwierdzic ciaze. Czy lekarz cos mowil dlaczego kazal Ci zrobic betę? Bylo cos widac na usg? Malo inf podajesz. Trzymam kciuki za Ciebie. I pamietaj ze bol brzucha w 1 tr jest częsty.

reklama
kurcze jak tak czytam to mam się obawiać wczoraj robiłam rano test wyszły 2 kreski z tym że jedna blada dziś rano znów zrobiłam z rana i też 2 kreski z Tym że już ta 2 ciemniejsza... i dziś byłam na hcg i wynik wyszedł 54,7 czyli mam się nie cieszyć że to ciąża ?? :( wizyte u gina mam teraz 7 w piątek

reklama
kurcze jak tak czytam to mam się obawiać wczoraj robiłam rano test wyszły 2 kreski z tym że jedna blada dziś rano znów zrobiłam z rana i też 2 kreski z Tym że już ta 2 ciemniejsza... i dziś byłam na hcg i wynik wyszedł 54,7 czyli mam się nie cieszyć że to ciąża ?? :( wizyte u gina mam teraz 7 w piątek
Dlaczego się nie cieszyć? Pewnie, że to ciąża. Gratulacje i powodzenia :)

Do góry