reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta a test ciążowy

Cześć dziewczyny,
Wczoraj pisałam trochę bez sensu post odnośnie „cienia cienia” 😂 ale słuchając waszych rad, że nic to nie da- bo jedna z nas będzie coś widzieć, a druga nie poszłam na betę. Wyniki otrzymałam - 410. Szczerze mówiąc zdziwiłam się, że wyszedł aż tak wysoki, bo przy takim stężeniu chyba testy powinny już coś ładnie pokazać.. zaczęłam schizować, ze to jakaś pomyłka w laboratorium, więc zostały mi 2 dni czekania na powtórkę (a może i aż do poniedziałku z tego względu ze pobliskie labolatoria w sobotę są zamknięte)... czy któraś z was miała podobną sytuację i mimo bety, testy naprawdę czule wychodziły mizernie bądź jak w moim przypadku praktycznie nie wychodziły?

reklama
Miałam bardzo podobnie, bardzo blade kreski na teście, a beta ładnie przyrastała
02.12 -> beta 159
03.12 -> 244
04.12 -> 432
I na wizycie 5t2d był widoczny pęcherzyk ciążowy

Polecam ci umówić się na wizytę za jakiś tydzień, będziesz spokojniejsza i myślę, ze powinnaś zacząć brać witaminy

u mnie było podobnie testy długo były blade, a beta rosła prawidłowo, na pewno nie zaszkodzi brać kwas foliowy :) ja poszłam do lekarza w 7-8 tyg, a test robiłam w 3 i już był płód nie pęcherzyk wiec wiedziałam ze ciąża się rozwinęła :)

Do góry