reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta 1,24 a ciąża

Z tą opieką lekarza jest ciężko że względu że nie mieszkam w Polsce a w Szwecji lekarze nie przywiązują do tego uwagi akurat i wszystko naturalnie. Ale mam tam polską lekarkę która dała mi letrazol na wywoływanie owulacji bo przy PCOS ja ich nie mam , cykle mam długie od 32 nawet do 50 dni. Testy owulacyjne przy PCOS oszukują wynik mimo wszystko więc próbuje wypatrywać owulacje poprzez obserwacje śluzu. Nie miałam go wcale ostatnimi miesiącami a właśnie 4 czerwca było go bardzo dużo. W Polsce robiłam badania tarczycy, prolaktyny, AMH i wiele innych . Tarczyca była w normie , prolaktyna niby też testosteron wysoki i AMH powyżej 12. Mąż robił też badanie nasienia i z nim wszystko dobrze.
Licząc że cykl będzie " regularny" to małpa powinna przyjść w sobotę.

Z tą Szwecją kiepsko :(
Ogólnie, ja przy takich długich cyklach polecam mierzenie temperatury aby wiedzieć kiedy owulacja - tanie, a mi się sprawdza. Tylko jak masz z nimi problem, to może być ciężko bez stymulacji. Tam nie ma żadnych ośrodków leczenia niepłodności?

reklama
Z tą Szwecją kiepsko :(
Ogólnie, ja przy takich długich cyklach polecam mierzenie temperatury aby wiedzieć kiedy owulacja - tanie, a mi się sprawdza. Tylko jak masz z nimi problem, to może być ciężko bez stymulacji. Tam nie ma żadnych ośrodków leczenia niepłodności?
Kiepsko z czasem u mnie na mierzenie temperatury i jak próbowałam to mi to nie szło za bardzo. Teraz jestem na stymulacji ale testy owulacyjne nie wskazują prawdy u mnie przez PCOS. Szwecja to bardzo ciężki kraj. Tam kobietą w ciazy idzie przez całą ciąze raz do ginekologa chyba ze coś się dzieje to 2 razy a ciaze liczą od 3 miesiąca dopiero. Próbowałam tam wielokrotnie iść do lekarza ale tam się nie przejmują problemami z płodnością, tylko prywatne kliniki ale i tam ciężko jest się dostać bo trzeba spełnić kryteria i oni decydują cY czas dadzą.

Ale wiesz ze beta 1 nie świadczy o ciąży?

Zaraz Ci się oberwie koleżanko :p co tu jadem plujesz :D

snake GIF by Nat Geo Wild

reklama
Do góry