zxcvbnm123
Początkująca w BB
Hej, 8 dni po owulacji zrobiłam betę i wyszła < 0,2 mIU/ml. Czy to oznacza 100 % braku ciąży, czy zrobić jeszcze w dniu miesiączki ( jesli sie nie pojawi)?.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Spokojnie możesz powtórzyć za kilka dni. Na tym etapie beta mogła wyjść <0,2, bo do ewentualnego zapłodnienia mogło dojść później. Moment owulacji nie jest tożsamy z zapłodnieniem.Hej, 8 dni po owulacji zrobiłam betę i wyszła < 0,2 mIU/ml. Czy to oznacza 100 % braku ciąży, czy zrobić jeszcze w dniu miesiączki ( jesli sie nie pojawi)?.
Tak, robiłam testy8 dni to stanowczo za wcześnie. Zrób w dniu miesiączki. A masz pewnośc kiedy była owu?
Spokojnie możesz powtórzyć za kilka dni. Na tym etapie beta mogła wyjść <0,2, bo do ewentualnego zapłodnienia mogło dojść później. Moment owulacji nie jest tożsamy z zapłodnieniem.
Zresztą 8 dpo jeszcze beta mogłaby być ujemna (rozumiem, że był monitoring owulacji).
Możesz też poczekać do dnia spodziewanej miesiączki i po prostu zrobić test z moczu (no wiem, łatwo się mówi
Testy nie dają 100% pewności niestety.Tak, robiłam testy
Ale testy nie dają gwarancji, że to owulacji dojdzie. Najpewniejszy jest tylko monitoring. Więc równie dobrze możesz byc teraz 5 lub 6 dni po owu.Tak, robiłam testy
tzn że nie wiesz. Tylko monitoring da Ci 100 proc pewności. Test do powtórki za kilka dni.Tak, robiłam testy