reklama
Paulinek
Styczniowe mamy'08
My rowniez witamy:-)
Moze cos sie tu ruszy
Moze cos sie tu ruszy
Hehe milutko mam tylko małego pietra przed językami...angielski jeszcze ujdzie,z francuskim trochę kiepsko....hehehe,powoli zaczynam naukę idzie oporrrrrrrrniezresztą pożyjemy zobaczymynajgorsze jest to że w naszej POLSCE nic nie mogę załatwić tak jak bym chciała...wyjazd coraz bliżej a ja załatwiam poraz kolejny urlop wychowawczy...a to nie mogą sie rozczytac papiery zostały cofnięte!!!a to się okazało że mój urlop macierzyński został przedłużony o 2 tygodnie ,załapałam się na nowe warunki,szkoda że mi o tym nie powiedzieli jak pytałam......tragedia,mam nadzieję że w Belgii życie się odmmieni...A mam pytanie czy wiecie jak to wygląda ze szczepionkami dla dziecka???następne szczepienie mojej małej przypada po 9 lutego...no i nie wiem jak i co???czy potrzebne jest zaświadczenie z przychodni w Polsce o szczepieniach czy też wystarczy książeczka zdrowia małej...??? z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!!!!pozdrawiam;-)
tutaj jak pojdziesz do pediatry i pokazesz jakie szczepienia byly to Ona na pewno Ci da te ktore brakuja, a potem juz na bierzaco bedzie Wam je podawac ))
Dostaniesz nowy karnet dziecka bo tutaj to taki specjalny zeszycik jest .
Dostaniesz nowy karnet dziecka bo tutaj to taki specjalny zeszycik jest .
Co do jezyka jak tu przyjechalam bylam tylko anglo jezyczna ale szybko sie zalapalo francuski majac z nim kontakt, takze nie martw sie pomalu dojdziesz
Ale np w szpitalu mozna sie dogadac po angielsku ))
Bo na polska pediatre nie mozesz liczyc bo ciezko sie dostac bardzo duzo polek chce wlasnie do polskiej pediatry, ja mam belgijska i nie narzekam super babka :-);-)
Ale np w szpitalu mozna sie dogadac po angielsku ))
Bo na polska pediatre nie mozesz liczyc bo ciezko sie dostac bardzo duzo polek chce wlasnie do polskiej pediatry, ja mam belgijska i nie narzekam super babka :-);-)
ale na jakiego pediatre polskiego czy obojetnie?
bo jesli obojetnie to idz do pierwszego szpitala ktory mmasz w okolicy i tam sobie wybierz. powiesz ze przyjechalas i potrzebujesz swojego pediatry
a jesli chodzi o polskiego to wiem ze doktor Pelcer przyjmuje w szpitalu ale nie wiem ktorym, tu masz jej prywatny numer jak uda ci sie do niej dodzwonic 02/7349902 bo wlasnie polki ja tak oblegaja ze ciezko sie do niej dostac. no ale moze sie uda!
bo jesli obojetnie to idz do pierwszego szpitala ktory mmasz w okolicy i tam sobie wybierz. powiesz ze przyjechalas i potrzebujesz swojego pediatry
a jesli chodzi o polskiego to wiem ze doktor Pelcer przyjmuje w szpitalu ale nie wiem ktorym, tu masz jej prywatny numer jak uda ci sie do niej dodzwonic 02/7349902 bo wlasnie polki ja tak oblegaja ze ciezko sie do niej dostac. no ale moze sie uda!
reklama
Podziel się: