reklama
aph
Mamy styczniowe 2007 Mama Roberta 24.12.06
Ja tez jakos nie moge sobie wyobrazic zycia gdzie indziej. Piotrek ma niemieckie obywatelstwo i nawet przez jakis czas sie zastanawialismy czy nie wyjechac, ale ja nie lubie Niemcow a ich jezyka to poprostu sluchac nie moge. jakos nie wyobrazam sobie zebym mogla sie go nauczyc. Zdecydowanie jestem anglojezyczna (jezeli juz).
No ale Robertowi papiery zalatwimy, niech ma, nigdy nie wiadomo czy mu sie kiedys nie przydadza.
No ale Robertowi papiery zalatwimy, niech ma, nigdy nie wiadomo czy mu sie kiedys nie przydadza.
kamamamusia
Fanka BB :)
no, samochód można fajny sobie kupić...
a te becikowe niemieckie to w jednym kawałku dają ?
a te becikowe niemieckie to w jednym kawałku dają ?
Ewa-Krystyna
Mamy lipcowe'08 30-tki , przyszłe mamusie
Skakanka- mieszkanie poza krajem nie jest dla wszystkich.... np. moja siostra do tego sie nie bardzo nadaje...Ja bym chyba nie potrafiła mieszkać na stałe w innym kraju...
a co do niemieckiego jezyka,to ja go uwielbiam, niestety juz zapomnialam duzo,bo nie uzywam w ogole... ale jego brzmienie mi sie bardzo podoba... a co do lubiewnia Niemcow,to chyba zalezy od tego jaki mialas z nimi kontakt,bo ja mialam bardzo dobry... tych co znalam,byli mojej babci znajomymi z czasow wojny, ona u nich pracowala; gdy wyjechali w '45 to nie mieli zadnego kontaktu i odnalezli moja babcie w '90 i od tego czasu bylismy w stalym kontakcie...
Ewa-Krystyna
Mamy lipcowe'08 30-tki , przyszłe mamusie
a jesli chodzi o angielski to go niecierpie,szczegolnie brytyjskiego.... ale juz sie przyzwyczailam,bo nie mam wyboru... juz wole angielski niz francuski z Quebec'u....
M
MariaOla
Gość
pierszy warunek .... trzeba urodzić w niemczech
aph
Mamy styczniowe 2007 Mama Roberta 24.12.06
Nie przekonuje mnie ta kasa. Zreszta i tak dowiedzialam sie o wszystkim juz po fakcie. ;-)
reklama