reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Becikowe

xXc0r4l1n3Xx

Aktywna w BB
Dobry wieczór, jest to dość dziwne że będę tutaj o tego typu rzeczy pytać, ale wolę się zapytać pań lub panów co mogą wiedzieć coś na ten temat niż czytać co napiszą w Internecie. Chodzi o becikowe dowiedziałam się że mogę go nie otrzymać, ponieważ moja ciąża była nie kontrolowana. Znajoma mi osoba powiedziała, że mogę je dostać bo jestem "w innej sytuacji" i chciałam się upewnić czy to prawda. Jeśli ktoś by mógł mi wytłumaczyć mniej więcej jak to wygląda to byłabym wdzięczna.
Życzę dobrej nocy :laugh2:

reklama
Zachęcasz ją do tego, żeby kłamała?
Ona nie była pod opieką żadnego lekarza. Dopiero jak w szpitalu wylądowała to tam ją pierwszy raz lekarz zobaczył. Nikt jej takiego zaświadczenia nie wypisze, bo nikt za to nie będzie odpowiadał w razie jakiejś kontroli.
Nie nie zachęcam. To jej sprawa jak zrobi. A ty byś nie poprosiła gdybyś na pierwszej wizycie dowiedziała się że to 10t+1. Jej sprawa.

reklama
Nie nie zachęcam. To jej sprawa jak zrobi. A ty byś nie poprosiła gdybyś na pierwszej wizycie dowiedziała się że to 10t+1. Jej sprawa.
To jest nieporównywalne zupełnie.
Bo jak pójdę 10+1, to lekarz i tak prawdopodobnie wpisze 10.

A Autorka po raz pierwszy u lekarza była po 25 tygodniu w szpitalu z przedwczesnym porodem.
Nikt normalny jej nie wpisze wizyty w 10 tygodniu.

To jest nieporównywalne zupełnie.
Bo jak pójdę 10+1, to lekarz i tak prawdopodobnie wpisze 10.

A Autorka po raz pierwszy u lekarza była po 25 tygodniu w szpitalu z przedwczesnym porodem.
Nikt normalny jej nie wpisze wizyty w 10 tygodniu.
A widzisz, to mi gdzieś umkło. Nie oceniam nikogo ale no sorry połowa ciąży i bez żadnej kontroli.....
Dla mnie to nie do pomyślenia.

A widzisz, to mi gdzieś umkło. Nie oceniam nikogo ale no sorry połowa ciąży i bez żadnej kontroli.....
Dla mnie to nie do pomyślenia.
Młoda dziewczyna, zagubiona i nie skierowala sie do nikogo o pomoc na czas. Tak to niestety bywa. Normalnie kobieta, która planuje ciążę raczej by do takiej sytuacji nie dopuściła, a bynajmniej oby tak było.

Do góry