Czy w momencie gdy bylam u lekarza w 22 tygodniu ciąży moge liczyć na becikowe? O ciąży dowiedzialam sie na wyjeździe od razu sie zarejestrowałam lecz jedyna wizyta wypadała na za dwa miesiące dzień przed umuwioną wizytą wrócilam do rodzinnego miasta. Jedyna dokumentacja jaką mam z wpisem o ciąży jest papier z karetki w momęcie gdy bylam w 13 tygodniu ciąży. Czy wezmą to pod uwagę? I czy przyznają mi tą zapomogę?
reklama
Rozwiązanie
U
Nie jesteśmy tutaj by kogoś oceniać. To jest sprawa inwidualna kto kiedy idzie do ginekologa. Ja mimo to że szybko byłam u ginekologa nie pobierałam ani nie pobieram żadnych tego typu zasiłków. Zdecydowałam się na dziecko żeby mieć maleństwo nie dla pieniędzy więc nie składałam żadnych wniosków i świetnie sobie radzę! Córka ma wszystko i nigdy niczego jej nie brakowało
Aguu
Fanka BB :)
Nie ma jak dobijać matkę... Stało się. Jest już pod opieką i byle zdrowo do przodu.Przez 5 miesięcy nie dało się dotrzeć do lekarza? Ciężarne są przyjmowane poza kolejnością. Oby tylko z dzieckiem było wszystko w porządku..
reklama
Lu_cy
Też jestem w ciąży i dla mnie taka sytuacja nie mieści się w głowie.Nie ma jak dobijać matkę... Stało się. Jest już pod opieką i byle zdrowo do przodu.
Kaamilaaa
Autorko, tak jak juz dziewczyny napisały, becikowe ci sie nie nalezy bo musiała byś miec udokumentowane ze pierwsza wizyta u ginekologa odbyla sie do 10tc.
Nie mnie oceniac ale czasami kubel zimnej wody na glowe jest lepszy niz glaskanie i "nie dobijanie przyszlej matki"... dla mnie to mega nie odpowiedzialne tak pozno zglaszac sie do lekarza. I jakos nie wierze w brak wolnych terminow u jakiegokolwiek lekarza...wystarczy powiedziec ze jest sie w ciąży a termin na pewno znajdzie sie wczesniej niz w 22tc.
Nie mnie oceniac ale czasami kubel zimnej wody na glowe jest lepszy niz glaskanie i "nie dobijanie przyszlej matki"... dla mnie to mega nie odpowiedzialne tak pozno zglaszac sie do lekarza. I jakos nie wierze w brak wolnych terminow u jakiegokolwiek lekarza...wystarczy powiedziec ze jest sie w ciąży a termin na pewno znajdzie sie wczesniej niz w 22tc.
Loli05
Popieram,autorka prosi o konkretne informacje a nie opinnie.nie wiadomo jakie ludzie maja sytuacje zyciowe!Mnie również, ale cóż to teraz ma do rzeczy Nie nam to roztrząsać.
Jeśli wypiszą Ci zaświadczenie, że wizyta była przed 10tc to dostaniesz becikowe z jeśli nie to nie.
Nie sądzę jednak, aby ktoś chciał fałszować dokumentację medyczną.
Gdy byłam w trzeciej ciąży była babka, która się zgłosiła do lekarza na pierwszą wizytę w 28 TC i lekarka odmówiła jej wystawienia takiego dokumentu, wypisała jej wszystkoni napisała że pod opieką poradni od 28tc
Nie sądzę jednak, aby ktoś chciał fałszować dokumentację medyczną.
Gdy byłam w trzeciej ciąży była babka, która się zgłosiła do lekarza na pierwszą wizytę w 28 TC i lekarka odmówiła jej wystawienia takiego dokumentu, wypisała jej wszystkoni napisała że pod opieką poradni od 28tc
U
usunięty
Gość
@Luna2015 Nie chce Cię autorko martwić ale koleżanki wyżej mają rację. Moja koleżanka poszła do ginekologa w 12tc i nie dostała oni becikowego ani co ciekawe KOSINIAKOWEGO (tysiąc przez pierwszy rok na dziecko) ponieważ takie zaświadczenie jest także do tego potrzebne. Pobiera tylko 500 + i rodzinne
reklama
Podziel się: