reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bebilon pepti 2 czy uczula?

pieszczoszka1988

Jestem mamusią
Miasto
Bielsko-Biała
Moja córcia piła bebilon pepti 1.
Chciałam przejść na bebilon pepti 2 i za radą forumowiczek mieszałam oba mleka pepti 1 z pepti 2.Aż w końcu od wczoraj podaje samo pepti 2 i dziś moja Laura jest wysypana po policzkach i szyjce czerwonymi krostkami...
myślicie ,że to od tej dwójki...
Co zrobić? wrócić do jedynki?
Czy moze poczekać jeszcze pare dni co sie bedzie działo?

reklama
a nie dostala czegos nowego? skoro mieszalas 1 z 2 przez jakis czas (przypuszczam ze ok tydz -dwa) to juz by jej wczesniej wyszly gdyby to bylo od mleka. wogule mleko 2 nie jest czasami od 6 mca?

Ja bardzo malo uzywam plynu, a mleko z 1 na 2 przeszlam jak maja miala chyba 6,5 mca. Moze faktycznie ten plyn jej nie pasuje, ale z mlekiem to bym poczekala do skonczonych 6 miesiecy. Mi pediatra tez nie kazala na poczatku mleka zmieniac bo dziecko musi sie przyzwyczaic itp itd, a okazalo sie ze bylo zle dla niej, bo miala skaze bialkowa i straszne zatwardzenia. Po 3ch tygodniach zmienilam jej mleko, i wreszcie kolki ustaly i kupy byly dobre. Czasem pediatrzy racji nie maja, trzeba kierowac sie wlasna intuicja.

pieszczoszka i jak tam?
to raczej niemożliwe żeby mleko stworzone dla alergików uczulało, ja przechodziłam na pepti 2 jak Michaś skończył 6 miesięcy i szczerze nie robiłam tego stopniowo bo pediatra nic na ten temat mi nie powiedziała (już ją na zmieniłam) na szczęście gładko poszło i bez żadnych konsekwencji. może to faktycznie płyn.

reklama
Do góry