reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bardzo niska beta hcg

Dziewczyny, mam pierwsze pytanie, czy beta powyżej 1 zawsze świadczy o zapłodnieniu? Wiadomo może nie dojść potem do implantacji ale samo zapłodnienie się odbyło?
Ja mam wynik bety <2.30 w 26 dc, cykle 29 dni…. Moja Pani doktor mówi że jest szansa jutro powtarzam bete, nawet pisałam na fb z dziewczyną która miała podobny wynik 5 dni przed miesiaczka a potem nagle 48h później wzrósł wynik. Proszę dajcie znać czy jest tu ktoś taki, komu sie udało taką ciąże donosić i czy ten wynik oznacza że na pewno do zapłodnienia doszło? ( nie koniecznie do implantacji )

reklama
Jak wyżej. Wynik świadczy o braku ciąży.

Poczytaj sobie o becie, co to za hormon, kiedy się wytwarza. Bo to nie jest tak, że on się magicznie pojawia po zapłodnieniu i już zostaje na takim samym poziomie.

Dziewczyny, mam pierwsze pytanie, czy beta powyżej 1 zawsze świadczy o zapłodnieniu? Wiadomo może nie dojść potem do implantacji ale samo zapłodnienie się odbyło?
Ja mam wynik bety <2.30 w 26 dc, cykle 29 dni…. Moja Pani doktor mówi że jest szansa jutro powtarzam bete, nawet pisałam na fb z dziewczyną która miała podobny wynik 5 dni przed miesiaczka a potem nagle 48h później wzrósł wynik. Proszę dajcie znać czy jest tu ktoś taki, komu sie udało taką ciąże donosić i czy ten wynik oznacza że na pewno do zapłodnienia doszło? ( nie koniecznie do implantacji )
Beta poniżej 5 świadczy o braku ciąży.
Szansa jest, skoro było współżycie w okresie owulacji. Mogła się przesunąć, może być później implantacja.
Ale po tej becie na chwilę obecną nie ma w ogóle ciąży.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry