reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bardzo mały brzuszek w 25 tc

Monikall01

Zaciekawiona BB
Witam martwi mnie troszkę fakt wielkości mojego brzucha jest bardzo mały do tego stopnia że jak ubiorę luźną bluzę brzucha nie widać. Jak siedzę również się chowa i nie ma go wcale a to już 25 tc patrząc na to jak wyglądały moje koleżanki albo ktoś z rodziny na tym etapie jestem zdziwiona jak to możliwe. Przytylam od początku jakieś 7 kg a na wczorajszym usg nie wyszło nic niepokojącego moja córka jest odpowiedniej wielkości waży już 700g a brzucha praktycznie brak. Czy któraś z Was miała podobnie?

reklama
Rozwiązanie
Witam martwi mnie troszkę fakt wielkości mojego brzucha jest bardzo mały do tego stopnia że jak ubiorę luźną bluzę brzucha nie widać. Jak siedzę również się chowa i nie ma go wcale a to już 25 tc patrząc na to jak wyglądały moje koleżanki albo ktoś z rodziny na tym etapie jestem zdziwiona jak to możliwe. Przytylam od początku jakieś 7 kg a na wczorajszym usg nie wyszło nic niepokojącego moja córka jest odpowiedniej wielkości waży już 700g a brzucha praktycznie brak. Czy któraś z Was miała podobnie?
Nie martw się, po mnie do tego czasu też było mało widać. To też zależy od ilości wód płodowych, ja miałam mało .. tak więc nawet idąc do porodu mój brzuszek był naprawdę mały a dziecko urodziło się 3.350 kg więc jeśli wszystko jest...
Witam. Bardzo martwi mnie fakt , że Mój brzuch będąc w 25 tygodniu ciąży jest praktycznie nie widoczny, moje znajome będąc w tym samym tygodniu mają już widoczny brzuch a Ja nie . Znajomi na ulicy pytają mnie, gdzie Ja mam dziecko bo mi wgl brzucha nie widać 😒 Zazdroszczę innym Kobietą widocznego brzuszka,mam nadzieję ze i u mnie będzie za jakiś czas widoczny 🙂 Najważniejsze jest to że czuje ruchy Syna 🥰 Czytałam w internecie że to też dużo zależy od masy ciała Kobiety, a trochę mi zostało brzuszka po pierwszej ciąży .... W pierwszej ciąży przytyłam 15 kg, a w tej jedynie 5 kg . Z Synem wszystko w porządku, nic się nie dzieje, Lekarz który prowadzi ciąże nie ma żadnych zastrzeżeń. Ten fakt mnie bardzo cieszy 🙂 Proszę powiedzcie jak u Was jest 🙂
wielkość brzucha nie ma specjalnego znaczenia. Skoro wszystko jest w normie to zostaje Ci się w sumie cieszyć, że nie jest Ci ciężko. A znajomych olej, skoro zadaja głupie pytania.

reklama
U mnie brzuch dopiero widoczny był ok 30 tc. Wczoraj spotkałam znajomą, która w stwierdziła, że w końcu widać, że jestem w ciąży. Powiem Ci, że dużo wygodniej jest bez brzucha. Też, mnie martwiło, że nie widać, a teraz mi brakuje tej wygody bez brzucha. Skoro z maleństwem jest wszystko w porządku, nie mam się czym martwić.

Do góry