reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bardzo chcę dziecko

Chyba jedynym sposobem by to wyjac z glowy to wlasnie miec dziecko... no chyba, ze sama siebie przekonasz, ze jednak nie, negatywne strony przewaza....skoro masz juz dzieci to wiesz jak to wyglada na co sie decydujesz i z czego rezygnujesz. Chociaz powiem ci , ze macierzynstwo po 40 jest inne, nie czekasz niecierpliwie az urosnie a cieszysz sie kazda chwila , nie ma takiego parcia by juz siedzialo, chodzilo itp.... wiesz, ze to tak szybko mija.

reklama
Powiem Ci tak, odpuść kochana narazie myśli na temat dziecka a ciesz się z chwil we dwoje. Wiem łatwo mówić.. 10 miesięcy starań u mnie już partnera wysyłałam na pobranie nasienia, zapisywałam dni płodne owulacje. Pojechaliśmy na wakacje ze znajomymi, po wakacjach dalej cieszyliśmy się sobą, tu zaręczyny, zakup mieszkania i co? Dzień po wpłacie zaliczki za sale test ciążowy pozytywny.. W życiu bym nie podejrzewała, przecież nie wiedziałam kiedy dni płodne. Cieszyliśmy się sobą i Tobie też tak polecam. Im większa presja tym ciężej, wiem po sobie. Trzymam mocno kciuki za Ciebie ❤️

Powiem Ci tak, odpuść kochana narazie myśli na temat dziecka a ciesz się z chwil we dwoje. Wiem łatwo mówić.. 10 miesięcy starań u mnie już partnera wysyłałam na pobranie nasienia, zapisywałam dni płodne owulacje. Pojechaliśmy na wakacje ze znajomymi, po wakacjach dalej cieszyliśmy się sobą, tu zaręczyny, zakup mieszkania i co? Dzień po wpłacie zaliczki za sale test ciążowy pozytywny.. W życiu bym nie podejrzewała, przecież nie wiedziałam kiedy dni płodne. Cieszyliśmy się sobą i Tobie też tak polecam. Im większa presja tym ciężej, wiem po sobie. Trzymam mocno kciuki za Ciebie ❤️
Nie dziękuję💖 Postaram się sobie odpuścić. Trzeba sobie zajęcia poszukać😉 Bardzo dziękuję Wam wszystkim. Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze będę miała szansę tu napisać, ale już nie na poradach, ale na mamuśki....🍀🍀🍀🍀

Może i źle, że mówię, są dni płodne. Po prostu rozmawiamy o wszystkim. Oboje bardzo się boimy, żeby nie było tak jak ostatnim razem. To na zawsze zostanie w Naszych głowach, bo było wyczekane maleństwo. Kto przeżył takie nieszczęście, to wie. Skonczyło sie u mnie na depresji i lekach. Najbardziej mi chodzi, jak z głowy wyrzucić tą presję na dziecko, bo nie potrafię

Moim zdaniem lepiej nie mów - ale nie chodzi tu o gierki. Tylko skoro taka informacja go blokuje, a dziecka chce, to jakby ściągasz czynnik stresu.

Do góry