reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bakterie w posiewie. E-coli, Candida...

Tak moze dzialac antybiotyk, wysuszac i podrazniac. Na pewno trzeba aplikowac jak najglebiej. Bedzie on sie rozpuszczal i wyplywal jak w sumie zwykly gynalgin. Ale tak ma byc. Czasem trudno sie walczy z bakteriami bytujacymi w narzadach rodnych. Ja sama przed porodem mialam wykryta bakterie, inna niz e coli.

reklama
Tak moze dzialac antybiotyk, wysuszac i podrazniac. Na pewno trzeba aplikowac jak najglebiej. Bedzie on sie rozpuszczal i wyplywal jak w sumie zwykly gynalgin. Ale tak ma byc. Czasem trudno sie walczy z bakteriami bytujacymi w narzadach rodnych. Ja sama przed porodem mialam wykryta bakterie, inna niz e coli.
To dobrze że tak ma być bo już się martwiłam że coś jest nie tak.
Sprawdziłam dziś w wypisie ze szpitala wyniki Bakteriologi z 10.10.16 i tam :

1493060193-aaaaaa.jpeg

1493060217-aaaaaa.jpeg

Czyli grzybów brak, posiew moczu ujemny. E coli w szyjce - ujemny a w jamie macicy dodatni. Mam milion pytań, jak dostała się bakteria do macicy skoro nie było jej w szyjce.

A teraz wynik posiewu z 07.04.2017 r

1493060557-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Czasem zaczynam wątpić że to wszystko się nam ułoży... boję się że bakteria odbierze mi kolejne dziecko... Marzę o dziecku, ale dopóki posiewy nie będą ujemne nie ma mowy o ciąży. Czytałam bardzo dużo o tych bakteriach i podobno jest niesmowicie trudno jest zajść w ciążę po infekcji.

Clarien Dziękuję Ci za wszystkie posty. [emoji11]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Odnosnie Twojego pytania skad sie wziely w jamie macicy a dlaczego nie bylo w szyjce. Bakterie zasiedlaja sie tam gdzie jest korzystne srodowisko. Moglo byc tak ze mialas zbyt kwasny odczyn sluzu w szyjce wiec stan zapalnu tu sie nie rozwinal a za to w macicy. Blona sluzowa pochwy mogla je zwalczyc, wyprzec a macica juz taka zdolna nie jest. Bo w macicy nie ma prawie w ogole cytokin prozapalnych, to takie substancje zwalczajace zapalenia. Lekarz sprawdzal rozwarcie szyjki w ciazy? A jaki mialas poziom leukocytow we krwi w ciazy? Nie wiem czy chcesz sie w to wglebiac, jestem biologiem jeszcze doszkalajacym wiec zawsze moge sie zapytac bardziej zorientowanych. Bez przesady z ta coli, z gorszymi niuansami bakteryjnymi rodzimy dzieci, czasem nawet o bakteriach tych nie wiedzac :-). Z antybiogramu wyszlo, ze jest wrazliwa na wiele antybiotykow.

Ostatnia edycja:
Moja pani ginekolog badała szyjkę 16 września miała wtedy 31mm , potem miałam wizytę 30 września i podczas badania na fotelu też sprawdzała szyjkę ale nie zmierzyła jej... A 5 października miałam już zredukowaną szyjkę, pęcherz w pochwie i 2 cm rozwarcia... co do badań to wstawiam ostatnie badania robione na wizytę 30 września
1493129366-aaaaaa.jpeg

1493129393-aaaaaa.jpeg

I te robione w szpitalu
1493129429-aaaaaa.jpeg

1493129440-aaaaaa.jpeg

Te odchylenia bardzo minimalne z 30.09 wiec nic nie wskazywalo na jakas silna bakteriurie. Jedynie badanie moczu wskazywalo na stan zakazenia ukladu moczowego. Lozysko bylo badane na obecnosc e coli? Corka ulegla zakazeniu ta bakteria? Niestety te zakazenia moga doprowadzic do tragedii ale tez nie zawsze.

reklama
Do góry