reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

bakterie w moczu ponad 2000 !!

pchelka10.05

Zadomowiona(y)
Miasto
grudziądz
hej
odebrałam dzis wyniki moczu
wszystko jest ok poza bakteriami które wynoszą 2035 ! Norma to do 365
akurat jutro mam wizytę u gina wiec mega szybko bo sie bardzo denerwuje

czy któraś z was miała tak bardzo wysoki wynik bakterii??
i czy pobolewanie ( delikatne ) podbrzusza moze być właśnie od bakteii w moczu ??

dodam ze zaczynam 18 tydzień ciąży a od 14 skraca mi sie szyjka ktora 3,5 tygodnia temu wynosiła 2,7 cm ( okaże sie jutro czy sie skrocila bardziej czy moje oszczędzanie i leżenie plackiem pomogło )

reklama
Lekarz da ci coś na zapalenie pęcherza, jakiś żuravit Wit C na zakwaszenie czy furagine, pewnie są też jakieś antybiotyki dla ciążówek. Pobolewanie to równie dobrze pęcherz jak i szyjka więc ciężko powiedzieć ale wyleczyć to powinnaś, nie stresuj się, wiele kobiet to łapie.

U mnie w 10 tygodniu ciąży w badania ogólnym moczu wyszły bardzo liczne bakterie i leukocyty podwyższone. Lekarz kazał mi zrobić jeszcze posiew i dostałam antybiotyk Duomox bo lekarz stwrdził, że już za późno na słabsze leki. Potem dwa tygodnie po infekcji badanie moczu już było dobre. Z objawów miałam ból podczas oddawania moczu i kłucie brzucha nisko w podbrzuszu, w okolicach kości łonowej. A co do szyjki to w moim przypadku nie daje objawów skracania w 15 tygodniu miała 45mm teraz w 24 tygodniu 38mm ale nie boli mnie wcale brzuch więc myślę, że Twoje objawy wynikają z infekcji :) .

Kiedy idziesz do lekarza? Zrób sobie posiew zanim go odwiedzisz bo inaczej da Ci antybiotyk w ciemno lub i tak każe zrobić. Spokojnie, takie rzeczy szybko się leczy- dlatego co miesiąc robisz mocz żeby szybko wykryć infekcje. Wszystko będzie Ok, tymczasem szybciutko na ten posiew!

Jeśli leukocytów nie masz podwyższonych to pewnie próbka stałą za długo w cieple i się bacterioza rozwinęła nie ma się co przejmować w takim razie, jeśli leukocyty podwyższone to wtedy pewnie lekarz posiew zaleci i leczenie

Kiedy idziesz do lekarza? Zrób sobie posiew zanim go odwiedzisz bo inaczej da Ci antybiotyk w ciemno lub i tak każe zrobić. Spokojnie, takie rzeczy szybko się leczy- dlatego co miesiąc robisz mocz żeby szybko wykryć infekcje. Wszystko będzie Ok, tymczasem szybciutko na ten posiew!
posiewu niestety nie zdążę zrobić bo dzis o 12 mam lekarza a wczoraj ok 18 maz odebral wyniki

Będzie dobrze. Najważniejsze to zakwaszac organizm, co polecam nawet bez infekcji - zapobiegawczo. Sok z cytryny, żurawina nieslodzona, wszelkie kiszonki, bardzo dużo wody, zero cukru i poziom bakterii spada bardzo szybko zarówno w układzie moczowym, jak i rozrodczym. Wiele razy tak się wybroniłam przed antybiotykiem. Bakterie i pasozyty nienawidzą kwaśnego, natomiast świetnie czują sie i mnożą w słodkim środowisku.

Hej, co powiedzial lekarz ? Moja przepisala antybiotyk , zuravit i furagine ostrzegajac, ze bakterie w ciazy sa bardzo niebezpieczne i moga doprowadzic miedzy innymi do odplywania wod plodowych :/ rob czesto badanie moczu

reklama
reklama
Do góry