reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bakterie w moczu 34 tydzień ciąży

reklama
Przy cukrzycy bym się nie wahała tylko leczyła infekcje, pierwszy raz słyszę taką opinię lekarza ginekologa … moja pracuje na patologii ciąży i leczyła już w ogóle nieznamienny bakteriomocz, bo były objawy i to jej wystarczyło.

Generalnie ginekolog bardzo dobry, nie wiem dlaczego w ten sposób mi powiedziała, a teraz przy tej końcówce ciąży nie ma co zmieniać. Mam u niej jeszcze tylko jedną maks dwie wizyty.

Jakiś antybiotyk bezpieczny dla kobiet w ciąży, nazwy nie pamiętam.
Ja w pierwszej ciąży trzy razy brałam antybiotyk na zakażenie układu moczowego , miałam takie saszetki do rozpuszczania i z dzieckiem było ok. A na koniec ciąży to jeszcze paciorkowiec mi przewędrował w układ moczowy

reklama
Skontaktowalam się z innym ginekologiem, jutro otrzymam receptę na antybiotyk, którego nie zawaham się użyć, nie wiem co tej mojej ginekolog uderzyło do głowy, na wizycie ją po cisne za to.

ja w 1 trymestrze brałam antybiotyk monural 1 saszetkę i było po sprawie. Przepisał mi nefrolog, ginekolog tylko zalecił żeby zająć się bakteriami bo e coli lubi nawracać. Jest kilka antybiotyków bezpiecznych w ciąży. Dobrze robisz/

Do góry