reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
No to ja bym się zastanowila nad profesjonalizmem tego lekarzaMi została wpisana też „dodatkowa” data planowanego porodu wynikająca z pomiarów. Nie sądziłam że to może czysto „teoretycznie” bo takie różnice są ok. Dzięki! Dobrze że zapytałam![]()

Jezeli wiekowo wychodzi wczesniejszy tydzien niż z daty ustalonej na 1 prenatalnych, to właśnie tu jest rozmowa o ewentualnej hipotrofii i trzeba sprawdzać czy róznica jest ciągle podobna, czy jednak się powiększa.
Ale w zyciu nie słyszałam o ustalaniu na połowkowych daty porodu.
Llinka
Początkująca w BB
Dokładnie tak, powiedział że rozmiar do obserwacji ALBO ciąża jest młodsza.No to ja bym się zastanowila nad profesjonalizmem tego lekarzabo na połowkowych żadnych dat sie nie zmienia i nie przelicza. Bo niby jakim cudem nagle w 20tc miałaby być ciąża młodsza?
Jezeli wiekowo wychodzi wczesniejszy tydzien niż z daty ustalonej na 1 prenatalnych, to właśnie tu jest rozmowa o ewentualnej hipotrofii i trzeba sprawdzać czy róznica jest ciągle podobna, czy jednak się powiększa.
Ale w zyciu nie słyszałam o ustalaniu na połowkowych daty porodu.

Lady Loka
Again - skoro do tej pory pomiary sie zgadzały, to jakik cudem nagle chcesz mieć ciążę o tydzień młodszą? Po pierwszych prenatalnych już się tego nie koryguje.Dokładnie tak, powiedział że rozmiar do obserwacji ALBO ciąża jest młodsza.![]()
angeliskax
Moderator
Nie może być ciąża młodsza. Pilnuje się terminu ustalonego w 1 trymestrze. Lekarz jakiś dziwny ;-)Dokładnie tak, powiedział że rozmiar do obserwacji ALBO ciąża jest młodsza.![]()
Llinka
Początkująca w BB
Przecież to nie są moje słowa tylko doktora. Nie udaję mądrzejszej od niego…przekazuje tylko jak skomentował wyniki.Again - skoro do tej pory pomiary sie zgadzały, to jakik cudem nagle chcesz mieć ciążę o tydzień młodszą? Po pierwszych prenatalnych już się tego nie koryguje.
Lady Loka
Ale chodzi o to, że powiedział nieprawdęPrzecież to nie są moje słowa tylko doktora. Nie udaję mądrzejszej od niego…przekazuje tylko jak skomentował wyniki.

angeliskax
Moderator
No to ja bym się zastanowiła nad lekarzem jeśli to lekarz prowadzący. BO ciaza w 20 tygodniu nie może być młodsza nagle o tydzień.Przecież to nie są moje słowa tylko doktora. Nie udaję mądrzejszej od niego…przekazuje tylko jak skomentował wyniki.
Klemensa
Pewnie Ci tak powiedział by Cię pocieszyćPrzecież to nie są moje słowa tylko doktora. Nie udaję mądrzejszej od niego…przekazuje tylko jak skomentował wyniki.
reklama
angeliskax
Moderator
nawet jeśli to jest bardzo nie profesjonalne na jego miejscu. Wolałabym usłyszeć że podejrzewa hipotrofie niż głupotę że nagle ciąża młodsza o tydzień. Naprawdę.Pewnie Ci tak powiedział by Cię pocieszyć
Podziel się: