Dostałam skierowanie od mojego ginekologa na badanie krzywy cukrowej to moja pierwsza ciąża i szczerze byłam przekonana że nie muszę się na to badanie umawiać tylko przychodzę jakiegoś dnia rano i tyle a koleżanka mi mówi że trzeba się umawiać , serio tak jest ?
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Zalezy od labu, w ktorym chcesz robić.Dostałam skierowanie od mojego ginekologa na badanie krzywy cukrowej to moja pierwsza ciąża i szczerze byłam przekonana że nie muszę się na to badanie umawiać tylko przychodzę jakiegoś dnia rano i tyle a koleżanka mi mówi że trzeba się umawiać , serio tak jest ?
aspekt
Ja tylko dodam, że w niektórych punktach pobrań wymagają przyjścia z glukoza ( wcześniej kupiona w aptece). W innych mają glukozę w cenie badania lub dodatkowo płatną. A też spotkałam się z takim, w którym nie pozwalają użyć własnej glukozy.
Agnes4312
Moderator
1. Krzywej cukrowej, a nie krzywy.Dostałam skierowanie od mojego ginekologa na badanie krzywy cukrowej to moja pierwsza ciąża i szczerze byłam przekonana że nie muszę się na to badanie umawiać tylko przychodzę jakiegoś dnia rano i tyle a koleżanka mi mówi że trzeba się umawiać , serio tak jest ?
2. Zadzwoń do laboratorium, w którym planujesz zrobić to badanie i spytaj.
Dziękuję1. Krzywej cukrowej, a nie krzywy.
2. Zadzwoń do laboratorium, w którym planujesz zrobić to badanie i spytaj.
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
U mnie jest dokładnie tak samo.Dobrze tez zapytac w labie, do ktorej najpozniej sie wstawic. U nas do 8 ttzeba bylo byc pobranym, zeby badanie sie odbylo.
reklama
Madzia86G
Tak jak piszą dziewczyny, wszystko zależy od punktu.Dostałam skierowanie od mojego ginekologa na badanie krzywy cukrowej to moja pierwsza ciąża i szczerze byłam przekonana że nie muszę się na to badanie umawiać tylko przychodzę jakiegoś dnia rano i tyle a koleżanka mi mówi że trzeba się umawiać , serio tak jest ?
Ja w swojej mogłam przyjść w dowolny dzień, ale musiałam mieć swoją glukozę i wodę .
Warto zadzwonić i zwyczajnie zapytać, kiedy, o której i co zabrać.