reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

badania przesiewowe

W u biegłym roku urodziłam córeczkę mając 43 lata 🤗
O ciąży dowiedziałam się w 4 miesiącu- wcześniej moja ginekolog zapewniała mnie, że w ciąży nie jestem! Na tyle była wiarygodna, że nawet nie zrobiłam testu.
Po pewnym czasie jak okres nie wrócił- zrobiłam USG . Na genetyczne było już za późno. Zrobiłam Nifty i na szczęście żadnych chorób genetycznych. Oczywiście badanie wiąże się z dużym wydatkiem- w PL ok 3000 zł ale warto.
Moja Ida za 3 tyg. Skończy rok ♥️

Dziękuję za ten post! Bardzo mnie podniósł na duchu, ja wiem, ze wiek to nie wyrok, ale sama wiesz jak to jest. W UK to koszt ok £500, ale pieniądze nie graja roli - tak jak mówisz spokój w czasie ciazy jest bezcenny! Gratuluje córeczki i zdrowia dla Was obu! x

reklama
Ja z wynikiem niftypro szłam na badanie. I w nosie mialam ich statystyki.
Na wyniku 1:12345678987654321 jak nie wiecej. A po samym wywiadzie z racji wieku 1:333.
Usg wyszlo dobrze, ale i tak bym miala niepokoj do porodu jak nie dluzej.
Z pappa glupoty jakies powychodzily. A na amino nigdy bym sie nie zgodzila. Za chiny ludowe
Koszt nifty to na dobra sprawe pralka, dobry rower lub kiepski tv. A spokoj w ciazy bezcenny

Spokoj w ciazy bezcenny to prawda. Mogę zapytać ile miałaś lat jak urodziłaś?

Jak usg wyszlo dobrze to na pappe nawet nie patrz. Jedno z glupszych badan. Tam nawet malutki katarek przekłamuje wynik.
Wazniejsze jest przeziernosc i usg.
Juz powinnas byc spokojna.
A jak chcesz miec 100% to tylko niftypro. Nic innego nie daje lepszych wynikow. Tez masz to w uk.

Mega szybko otrzymałam wynik, niskie ryzyko 3 syndromów:

down syndrom (1:91 ze względu na wiek) a mój to 1:2937

edward + patau (1:904) mój mniej niż 1:100tys

chyba jest ok:)

Jak myślisz?

Ostatnia edycja:
Mega szybko otrzymałam wynik, niskie ryzyko 3 syndromów:

down syndrom (1:91 ze względu na wiek) a mój to 1:2937

edward + patau (1:904) mój mniej niż 1:100tys

chyba jest ok:)

Jak myślisz?
To są bardzo dobre wyniki!
Ja mam 40 lat i moje wyniki po pappa to 1:1424 i 1:3000 i 1:4000, ale dla swojego spokoju we wtorek idę robić niftypro.

Czytam jeszcze na temat wyników pappa i cos mi się nie zgadza z beta hcg i pappa ze są za wysokie.
Na wizytę u polskiego gina mam szanse dopiero pod koniec tygodnia.
Czy któraś z Pan umie to zinterpretować?
będę ogromnie wdzięczna
@Kasjopejja @SalsaPL

Załączniki

• 16E3B603-C92C-4C9F-9077-82D7369B7574.jpeg
    16E3B603-C92C-4C9F-9077-82D7369B7574.jpeg
    923,1 KB · Wyświetleń: 71
Czytam jeszcze na temat wyników pappa i cos mi się nie zgadza z beta hcg i pappa ze są za wysokie.
będę ogromnie wdzięczna
@Kasjopejja @SalsaPL
Wyniki masz dobre, nie można sprawdzać samych wyników z krwi, z tego co mi wiadomo to zawsze idzie w parze z usg i wywiadem lekarskim. Same w sobie nic nie powiedzą.

będę ogromnie wdzięczna
@Kasjopejja @SalsaPL
Tak jak juz pisalam, te wyniki o kant tyłka potluc. One o niczym nie mowią na dobrą sprawe, a przekłamaniem może być nawet katarek.
Jak chcesz mieć pewność to tylko Niftypro. Srednio sie 5 dni czeka na wyniki.
Bo jak dalej sie wpatrujesz w te cyferki, pomimo że mowimy iż wynik jest dobry, to bedziesz i tak dalej na nie patrzyła.
Zrob sobie nifty, dobrze radze. To nie majątek, a spokoj do końca ciązy a i pozniej.

reklama
Tak jak juz pisalam, te wyniki o kant tyłka potluc. One o niczym nie mowią na dobrą sprawe, a przekłamaniem może być nawet katarek.
Jak chcesz mieć pewność to tylko Niftypro. Srednio sie 5 dni czeka na wyniki.
Bo jak dalej sie wpatrujesz w te cyferki, pomimo że mowimy iż wynik jest dobry, to bedziesz i tak dalej na nie patrzyła.
Zrob sobie nifty, dobrze radze. To nie majątek, a spokoj do końca ciązy a i pozniej.
Masz racje! Ja Ciebie posłuchałam i dzianinę na nifty🤗🌷

Do góry