reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania HSG

Hej 😁
Mam takie pytanie, jestem umówiona na zabieg HSG 11 lipca na NFZ, gdy byłam się umówić na zabieg Pan Doktor poinformował mnie ze nie mogę się starać w tym samym cyklu co wykonywany zabieg ponieważ jajniki będą naświetlanie i mogę urodzić chore dziecko, bądź utracić ciąże i właśnie się zastanawiam czy nie darować sobie starań, nie wiem co o tym myśleć 🤔

reklama
Hej 😁
Mam takie pytanie, jestem umówiona na zabieg HSG 11 lipca na NFZ, gdy byłam się umówić na zabieg Pan Doktor poinformował mnie ze nie mogę się starać w tym samym cyklu co wykonywany zabieg ponieważ jajniki będą naświetlanie i mogę urodzić chore dziecko, bądź utracić ciąże i właśnie się zastanawiam czy nie darować sobie starań, nie wiem co o tym myśleć 🤔
Hej ja zaszłam w ciążę w tym samym cyklu co był robiony HSG obecnie 12 Tc :)

Hej ja zaszłam w ciążę w tym samym cyklu co był robiony HSG obecnie 12 Tc :)
A miałaś sonoHSG czy zwykle? Przy sono nie ma rentgena i można się starać w tym samym cyklu.

@Wiktoria94 jeśli masz zwykłe HSG z rentgenem - też słyszałam o możliwej szkodliwości promienieniowania i wstrzymania się 1 cykl. Posłuchałabym lekarza. Zwiększone szanse po drożności są przez 3 cykle, więc wg mnie lepiej wstrzymać się ten pierwszy i mieć spokojną głowę

Właśnie zdziwiły mnie słowa lekarza bo pierwszy raz coś takiego słyszałam, chciałam się go dopytać o więcej informacji ale od samego wejścia zachowywał się jakby miał do mnie jakiś problem i był przeokropne nie miły 😕
Ale dziękuje podniosłaś mnie na duchu

A miałaś sonoHSG czy zwykle? Przy sono nie ma rentgena i można się starać w tym samym cyklu.

@Wiktoria94 jeśli masz zwykłe HSG z rentgenem - też słyszałam o możliwej szkodliwości promienieniowania i wstrzymania się 1 cykl. Posłuchałabym lekarza. Zwiększone szanse po drożności są przez 3 cykle, więc wg mnie lepiej wstrzymać się ten pierwszy i mieć spokojną głowę
dziękuje bardzo, wole się zapytać niż ciagle myśleć

reklama
Do góry