reklama
beata26
szczęśliwa mamusia :)
a masz zdiagnozowane na co uczulenie występuje?
może zrób badanie na pasożyty, lamblie itp bo one tez mogą dawać objawy azs.
może zrób badanie na pasożyty, lamblie itp bo one tez mogą dawać objawy azs.
Ja nigdy tego problemu nie mialam, ale okazało się, że synek po porodzie miał AZS. Na szczęście dzieci z tego czasami wyrastają i tak się u nas stalo. Stosowałm u niego maść cholesterolowa robiona na zamówienie - super produkt za 5 zł!. Jak już zaczynał z tego wychodzic stosowałam do kąpieli dermokosetyki np. LaRoch, Iwostin.
Ja choruję na to cholerstwo od lat. raz jest lepiej a raz gorzej. Na swędzenie pomagają mi maści z przepisu lekarza. Do kąpieli też używam soli termalnych różnego rodzaju raz w tygodniu w tym także Zabłockiej soli. Bardzo fajna sprawa z tymi kąpielami, nie dość że łagodzi zmiany na skórze to jeszcze fajnie odpręża.
ja nie mam azs, moja córka miała. ale azs może chyba być dziedziczne. ja podawałam do mleka latopic, to probiotyk przeznaczony dla dzieci z azs i alergią pokarmową, córka była na diecie bezmlecznej. teraz nie ma już śladu po skazie i azs.
Bestyja :P
Administrator
Laura Palmer
Zaangażowana w BB
Zabłocka Sól Termalna też dla maluszków będzie dobra?
HappyMothers
Początkująca w BB
Oczywiście, że będzie dobra. Możesz zrobić kąpiel w mniejszym stężeniu i stopniowo zwiększać ilość soli. Ważne jest to, byś nie spłukiwała maluszka wodą, tylko delikatnie wytarła. Sól będzie dłużej działać.
Laura Palmer
Zaangażowana w BB
dla mnie to coś nowego, ale chętnie spróbuję
reklama
Bestyja :P
Administrator
Tu masz forum i możesz się podpytać o sposób ich działania
Latopic - zapytaj ekspertkę
Latopic - przewodnik AZS - BabyBoom
Latopic - zapytaj ekspertkę
Latopic - przewodnik AZS - BabyBoom