reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Astma Oskrzelowa

witajcie.
jestem astmatykiem od 28 lat w marcu urodziłam po wielkich trudach synka ciagle obserwuje jego reakcje bo boje sie zeby tego nie odziedzczył, polecam wam wszystkie mamy chorujacych maluszków na stany zapalne dróg oddechowych o wizytę i pobyt Centrum Pulmonologii Dziecięcej w Karpaczu, mnie uratowano tam życie dzięki temu mogłam urodzi c zdrowe dziecko.
Piszcie , pomogę pokieruję leczę sie tam już 16 lat

reklama
Witaj,
Sama jestem astmatykiem i w marcu urodziłam na razie zdrowego synka choć z przerażeniem go obserwuję czy aby nie ma jakichś objawów i niczego po mnie nie odziedziczy.
Natomiast polecam abyś ze swoim maleństswem udała sie na konsultacjęi może pobyt w Centru mPulmunologii Dziecięcej w Karpaczu , tam ja leczę sie 16 lat i tam uratowali mi tak naprawde moją przyszłość a właściwie życie.Tma zdiagnozują ustawią leczenie w takim młodym wieku twojego maluszka wszystko da sie jeszcze zatrzeć. Pomogę skieruję do odpowiedniego lekarza.

Witaj,
Sama jestem astmatykiem i w marcu urodziłam na razie zdrowego synka choć z przerażeniem go obserwuję czy aby nie ma jakichś objawów i niczego po mnie nie odziedziczy.
Natomiast polecam abyś ze swoim maleństswem udała sie na konsultacjęi może pobyt w Centru mPulmunologii Dziecięcej w Karpaczu , tam ja leczę sie 16 lat i tam uratowali mi tak naprawde moją przyszłość a właściwie życie.Tma zdiagnozują ustawią leczenie w takim młodym wieku twojego maluszka wszystko da sie jeszcze zatrzeć. Pomogę skieruję do odpowiedniego lekarza.
Witaj,
user_online.gif
progress.gif

WITAJ NICO!:-)!!dziekuje za odpowiedz i prosze napisz mi jak sie zalatwia ten szpital , i kto musi mnie tam skierowac?moze bym sprobowala bo juz nie wiem co robic:-(.ja sama juz myslalam o sanatorium w rabce,podobno tez tam jest dobrze,ale to wiem tylko z opowiesci.prosze daj mi jakies namiary do tego centrum.pozdrawiam i do uslyszenia....:-)

Witam jestem mamą Miłosz i Wojtka...
U Wojtka w styczniu tego roku trafilismy do szpitala z zapaleniem pluc w sposo zle leczonej astmy.. od tamtej pory dostaje leki wziewne.. przeciw zapalne (flixtide) i od polowy marca dostaje tez berodual (rozszerzający oskrzela) gdyz dostal napadu kaszlu... i takjby mu grało w klatce..
Niestety mamy z tym problem ze lekarze z mojego okregu nie wierzą ze takie male dziecko ma taką astme!!! tylko jeden lekarz (ordynator z oddzialu pedriatycznego) wypisuje recepty na leki... i kontroluje go... niestety przyjmuje prywatnie.. i bierze odwizyty 50zl... dochodzi do tego dojazd 50km od odemnie... rada nie rada jezdzimy ale to juz nadszarpnelo nasz budzet... a znikąt pomocy niema.... alergolog nie wierzy pediatra bez poswiadczenia nie wypisze lekow... błedne kólko..
staramy sie o zasiłek pielegnacyjny bez rezultatu...

Moj 7 i pol miesieczny senek zaczal chorowac na zapalenie oskrzeli jak mial 3-4 tygodnie i tak ma przerwy w braniu ich 10 dni...i od poczatku, u niego to bardzo szybko zaczyna w nocy kaslac i rano juz bach zapalenie oskrzeli bez kataru (on pojawia sie pozniej). Teraz jestesmy non stop na berodualu i pulmicorcie, zeby juz przynajmniej jakis czas innych lekarstw nie bral, w przyszlym tygodniu idziemy na badania, a ma podejrzenie o astme oskrzelowa

Do góry