reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ARSA

Ja mam amio w poniedziałek u dr Roszkowskiego, powiedział że jesli wynik amio będzie prawidłowy to mam się nie przejmować arsą, bo wiele zdrowych osób ją ma...mam nadzieję że będzie dobrze u mnie i u ciebie:) echo serca na Agatowej? :)
Nie, w IMiD. Po amnio od razu w gabinecie doktor zasugerował echo małej i Pani, która wykonywała z nim zabieg w asyście od razu zapisała mnie do lekarki. Dam znać jutro co i jak :) Ale może warto podpytać o rekomendowane badania jeśli sami nie zasugerują echa :)

reklama
Cześć dziękuję ci bardzo za odpowiedź:) ja akurat jestem w 15 tygodniu ciąży i w poniedziałek mam amiopunkcje dla pewności...i mnie arse zobaczył i wpisał podejrzenie lekarz n USG 1 trymestru... Byłam jeszcze u dwóch innych lekarzy którzy nie widzieli arsy i w końcu pokierowali mnie do doktora Roszkowskiego na którego byłam dzisiaj a on też tej arce nie widział ale dla pewności aby wykluczyć zasugerować zrobienie amiopunkcji... Poczekam na wyniki zobaczymy potem mam wstawić ci u niego na połówkowych USG i wtedy też zrobimy echo serca pewnie na agatowej u polecanej tu dr Dangel;) muszę wszystko sprawdzić i mieć pewność bo stres z nerwowo też nie jest dobry dla dziecka...można mieć arse i być zdrowym ale może to też być marker jakiegoś zespołu....
Jak Roszkowski nie znalazł, to chyba dobry znak, bo on w tych sprawach się raczej rzadko myli (choć bucem jest, to i dobrym fachowcem, to trzeba przyznać).
Ja cię z tym stresem doskonale rozumiem, bo prawie półtora roku temu byłam w podobnej sytuacji, z tym że u mnie padła diagnoza innej anomalii tętniczej (tzw prawostronny łuk aorty RAA, z nim było podejrzenie tętnic błądzących, bo to często lubi chodzić w parze) i też bałam się zespołów genetycznych, których markerem może być i często jest taki stan naczyń. Na szczęście u nas jest izolowany i nie daje żadnych negatywnych objawów, a syn skończył dziś rok i jest zdrowym i silnym chłopcem. To trzeba wytrzymać i być dobrej myśli, ja bardzo popieram i sama podzielam takie podejście, że trzeba się dowiedzieć jak najwięcej, żeby w razie złego scenariusza być przygotowanym i jak najlepiej dziecku pomóc. Amniopunkcja praktycznie daje pewność co do kwestii genetycznych i choć wiele dziewczyn się jej obawia, to ja szczerze polecam jako najlepsze narzędzie diagnostyczne.
Trzymaj się! Będzie dobrze, na Agatowej pracują anioły i prawdziwi lekarze z powołania, którzy nie tylko dzielą się wiedzą, ale także zwykłą ludzką dobrocią. Będziesz w najlepszych rękach

Do góry