reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja cierpiałam na zaparcia przed ciażą a teraz jest ok:)) ale u mnie wszystko jest inaczej

reklama
a mi od jakiegoś tygodnia drentwieją nogi nie wiem od czego ale mam 12listopada wizyte to zapytam lekarza czy to normalne w naszym stanie co do zaparć to też mam czasami chociaż jest lepiej niż przed ciążą. a najbardziej dokucza mi ból pleców no ale co się dziwić taki bagaż z przodu nosić to plecki bolą :-);-):tak:

a jakie bierzecie witaminy ja brałam PRENATAL COMPLEX bo wymiotowałam strasznie w 1 trymestrze a teraz PRENATAL CLASSIC i nic więcej kwas foliowy odstawiłam bo prawdopodobnie po nim miałam większe mdłości.

Jesli chodzi o witaminy to biore Elevit.Zaparc nie mam i nie mialam-wrecz odwrotnie,kibelek odwiedzam dosc czesto ale to byc moze dla tego ze jem sporo owocow-nie ma dnia bez 2 jablek!(i nie tylko) Zadnych innych dolegliwosci nie mam:-)

nie wiem ile w tym jest przełozenia na rzeczywistosc, ale słyzałam ze w tych zestawach witamin dla kobiet w ciazy jest sporo zelaza-z jednej strony to dobrze, ale z drugiej zelazo wzmaga zaparcia...

ja niestety też cierpię na zaparcia od czasu do czasu, do tego stopnia że pojawiły się hemoroidy, miesiąc temu miałam stan zapalny :-( bardzo to niefajne :-(

Na kilku postach przeczytałam, że dziewczyny stosują folik. W sumie zaszkodzić to nie zaszkodzi. Ale kwas foliowy "działa" na malenstwo do 12 tygodnia zycia i co miał to zrobil. wiec nie jest wymagane przyjmowanie go juz od 4 miesiąca ciąży.
A co do suplementów i różnego rodzaju mixów witaminowych jak np Feminatal to od 2 ginekologów uzyskałam informacje, które się pokryły, że jeśli kobieta w ciąży ma zbilansowaną dietę i spożywa wszystkie grupy pokarmów to takie wspomagacze nie są potrzebne, a co lepsze przyczyniają się do szybszego przybieraniu na wadze.

Ja tez niestety cierpię na zaparcia, a ponieważ przy łożysku przodującym każde parcie jest niebezpieczne, to muszę brać czopki glicerynowe. Bardzo skuteczne i tylko mam nadzieje, że nie mają skutków ubocznych. Moja ginka uważa, że spoko mogę je brać.

Jeśli chodzi o te kłucia w prawym boku, to mój lekarz powiedział, że u kobiet które miały usuwany wyrostek robaczkowy, mogą rozciągać się zrosty i dlatego boli ALBO są to bóle przeciążeniowe np gdy za długo pracujesz. u mnie może to być i jedno i drugie?

własnie...które z Was jeszcze pracują a które są na zwolnieniu???
kiedy zamierzacie iść na zwolnienie???:confused:

reklama
ATsonia ja jestem na zwolnieniu od 15września zeszłam na zwolnienie tak żeby nie przekroczyć 182dni. a pozatym miałam okropne mdłości i wymioty i dojazd do pracy sprawiał mi wiele problemów niestety musiałam jeździć autobusem to ciągle zastanawiałam się czy dzisiaj dojade do pracy czy będę musiała wysiąść wcześniej bo bym ludzi ożygała:zawstydzona/y::-:)baffled:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry