reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antywirus dla ucznia

ninawieczorem

Aktywna w BB
Dziewczyny mam takie pytanie, teraz w szkole nie da się nawet odrobić lekcji bez komputera. Ale nie chcę, żeby mój synek miał dostęp do wszystkich danych i stron. I tak chcę kupić jakiś porządny antywirus, więc od razu przydałby się taki, żebym mogła kontrolować co może a czego nie może przeglądać. Co polecacie?

reklama
pakiet telefon i laptop do dobra opcja, w necie nie ma tygodnai bez newsów o hakowaniu androida i fałszywych aplikacjach, parę dni temu było głośno o tym że ccleaner byl zhakowany i do tego rozsylany z serwerów avasta

A jaki masz sprzęt, bo mam starszego laptopa i ten niestety nie radzi sobie ze wszystkimi antywirusami? Po prostu przestaje działać. Niby coś tam robi, ale kiepsko to wygląda, trzeba poczekać, aż znowu zacznie funkcjonować. Czy z gdata nadaje się na starszy sprzęt?

Ja uważam, że darmowe antywirusy w zupełności wystarczają - AVG chroni przed większością problemów, gdy trzeba płacić to w firmie czy za pomoc techniczną.

Dzięki za odpowiedzi :) Mamy z mężem firmę, więc płatny antywirus nie będzie problemem, bo sobie odliczymy. A może jednak będzie lepiej chronił komputery. Ostatnio poczytałam na klikajbezpiecznie jakie rzeczy dziecko może ściągnąć na dysk i wolałabym tego uniknąć.

Fajna stronka. U mnie dziadkowie też mają laptopa, a to jak sie okazuje również bywa problematyczne. Niestety seniorzy również bywają niefrasobliwi, jeżeli chodzi o poruszanie się po internecie, jak dzieci. Chyba tak samo trzeba zabezpieczać komputer.

mi się darmowe zupełnie nie sprawdziły, przepuszczały wirusy, jak sobie raz zrobilam skan po zainstalowaniu g daty to wykryl mi kilka trojanów a przecież cały czas miałam antywrusa zainstalowanego

niestety darmowe antywirusy często nie mają żadnego wsparcia technicznego, aktualizacje baz wirusów też są słabe i często na te nowsze zagrożenia w ogóle nie reagują albo robią dużo false posivów

Poniekąd jest to racja, natomiast z drugiej strony te darmowe antywirusy, i wersje próbne spokojnie i bez żadnego problemu działają przez 30 dni, więc można na nich bazować.

reklama
Do góry