Hej! 11 msc temu urodziłam syna , podczas wizyty kontrolnej 6 tyg po porodzie , Pani doktor powiedziała , że przy mojej chorobie czyli zespole antyfosfolipidowym , nie mogę brać tabletek antykoncepcyjnych . Do dzisiejszego dnia używamy z mezem prezerwatyw , jednak meczy mnie ta forma zabezpieczenia . Czy któraś z Was może również posiada taka przypadłość i stosuje inna formę antykoncepcji niż gumki ?
reklama
Mam endometrioza i aps. Póki co nie mam leczenia. Ale pani doktor mówiła o wkładce. Tylko u mnie jest to konieczność ze względu na endometrioza. Nie mam jej jeszcze, wiem jednak, że jest to możliwe. Musisz być tylko pod opieką lekarza, bo trzeba kontrolować parametry krzepliwości. Do tego dużo się ruszać i pić.
A wkładka nie jest na pare lat?Mam endometrioza i aps. Póki co nie mam leczenia. Ale pani doktor mówiła o wkładce. Tylko u mnie jest to konieczność ze względu na endometrioza. Nie mam jej jeszcze, wiem jednak, że jest to możliwe. Musisz być tylko pod opieką lekarza, bo trzeba kontrolować parametry krzepliwości. Do tego dużo się ruszać i pić.
Podziel się: