reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Angielski dla trzylatka

Hej Dziewczyny! Niedawno założyłam tu konto, bo potrzebuję porady. Mój synek ma trzy latka i zastanawiam się czy niedługo nie zapisać go na zajęcia z angielskiego. Słyszałam, że to dobre dla rozwoju dziecka. Nawet jeśli nie zacznie mówić w tym języku, bo przecież ledwo mówi po polsku :p Co o tym myślicie? Może macie jakieś sprawdzone szkoły, gdzie taki maluch mógłby chodzić w Warszawie?

reklama
Hej Dziewczyny! Niedawno założyłam tu konto, bo potrzebuję porady. Mój synek ma trzy latka i zastanawiam się czy niedługo nie zapisać go na zajęcia z angielskiego. Słyszałam, że to dobre dla rozwoju dziecka. Nawet jeśli nie zacznie mówić w tym języku, bo przecież ledwo mówi po polsku :p Co o tym myślicie? Może macie jakieś sprawdzone szkoły, gdzie taki maluch mógłby chodzić w Warszawie?
To jest dobry pomysł. Męża bratanek ma 4 lata teraz i więcej po angielsku mówi jak po polsku :) śmiać mi się chce jak po angielsku nawija do teściowej a ona galy wytrzeszczy i nie wie o co chodzi.☺

Też myślę żeby córkę zapisać na angielski bo bardzo lubi ten język i łatwo go przyswaja. Sama nauczyła się wszystkich kolorów i kształtów z YT kiedy ja musiałam leżeć i na siłe wymyślać jej nowe zajęcia. Teraz jak jesteśmy w sklepie to nie mówi że coś jest zielone tylko "mama this is green". Co mnie z jednej strony Cieszy bo ma tylko 2,5 roku, ale z drugiej czuje się oceniana przez ludzi, którzy może z góry zakładają że ja ją zmuszam do nauki języka i może jeszcze szpanowania. A szczere nauczyła się absolutni wszystkiego sama. :) Ale akurat moje dziecko jest spragnione wiedzy. :) Mysle ze warto spróbować z kursem angielskiego. Jak się nie spodoba to odpuscisz :)

Dzieci czasem nieświadomie łapią różne rzeczy, zwłaszcza podczas zabawy. My też na pewno rozwazymy z mężem taki kurs w formie zabawy :) akurat angielski jest bardzo przyszłościowy :)

Też słyszałam o tym, że warto już maluchom włączać bajki w innym języku, bo gdzieś tam mu to w głowie zostaje. Tylko zastanawiam się czy warto wydawać pieniądze na szkołę językową czy nie lepiej po prostu włączać coś z tabletu i niech słucha.

Wy sumie racja, tablet zaraz wyląduje w jego rękach, coś poprzełącza i zamiast nauki będzie oglądanie bajek na yutube :p A znasz miejsce w Warszawie, gdzie mogłabym wysłać dziecko na angielski?

O! Sprawdzę na pewno :) Zawsze pewnie będzie jakaś możliwość wysłania małego na lekcje pokazowe czy coś takiego, żebyśmy i on i ja sprawdzili czy to to o co nam chodzi. Bardzo Ci dziękuję za pomoc :) Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to czekam :D

reklama
Witam .
Dzieci chlona jak gabka.Moja corcia mowi i rozumie w 4 jezykach.Nie katuje jej oczywiscie zadnymi kursami poprostu jestesmy rodzina multi jezykowa i mloda przyswoila sama.

Do góry