reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

allo mlr

Imagine.M

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny :)
Czekam na wizyte u lekarza.
Ale czy któraś wie może co może oznaczać taki wynik?
TAPETA-3D-CEGLA-CZARNA-TAPETY-SCIENNE-LUPEK-vlies.jpg

reklama
Rozwiązanie
Cześć, dziewczyny czy któraś z Was może mi pomóc zinterpretować wynik testu cytotoksycznego? Jest to wynik po szczepieniu i po poronieniu w 21 tc. W mojej surowicy stwierdzono obecność przeciwciał cytotoksycznym przeciwko limfocytom mojego męża: Kontrola pozytywna: 100% komórek martwyh; Kontrola negatywna: 2% komórek martwych; surowica badana: 25% komórek martwych. Co to oznacza? Co dalej ?
Allo mlr mimo, że nazywają się przeciwciałami to jednak są to dobre przeciwciała. Ochraniają zarodek.
Po zapłodnieniu połowa dziecka to materiał genetyczny od taty a druga połowa to materiał od mamy. Ta połowa od taty traktowana jest jako obca i wtedy układ immunologiczny mamy próbuje go zwalczyć. Dlatego wielkość tych przeciwciał jest ważna, wzrasta ona właśnie zaraz po zapłodnieniu.
Myślę, że powinnaś jeszcze zrobić test cytotoksyczny.

Cześć, dziewczyny czy któraś z Was może mi pomóc zinterpretować wynik testu cytotoksycznego? Jest to wynik po szczepieniu i po poronieniu w 21 tc. W mojej surowicy stwierdzono obecność przeciwciał cytotoksycznym przeciwko limfocytom mojego męża: Kontrola pozytywna: 100% komórek martwyh; Kontrola negatywna: 2% komórek martwych; surowica badana: 25% komórek martwych. Co to oznacza? Co dalej ?

Rozwiązanie
Niestety we Wrocławiu nie znalazłam miejsca gdzie robią allo MLR, ale oto miejsca w których robią w Polsce:
Katowice Gyncentrum 330zł
Poznań Invimed 600zł
Katowice Invimed 490zł
Kraków Szpital Prokocim 339zł
Łódź APC 680zł
Chorzów Betamed 600zł

Może ktoś zna jeszcze inne punkty w których można na zrobic MLR?

Do góry