Witam, chciałabym się Was poradzić odnośnie karmienia synka. Ma skończone 4 miesiączki i karmiony jest w tej chwili wyłącznie cycem. Mieliśmy przeprawy po urodzeniu, kazali nam dokarmiać, u mnie mleka było coraz mniej. Uparlam się i z pomocą poradni laktacyjnej wróciliśmy na pierś. Mały raz przybierał w normie a teraz, czy to z powodu alergii czy moze moje możliwości mleczne się kończą, jest 13,6 przy minimum 16 g/d. I tu mamy schody kazali go dokarmiać bebilonem pepti ale on tego tknac nie chce, próbowaliśmy też kleiki ryżowy na wodzie ale efekt jest podobny. Poradzcie co możemy zrobic
reklama
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Może na początek spróbować pobudzić laktację. Częściej przystawiać, albo wspomóc się laktatorem. Ważycie się codziennie? Jak się trzyma w siatkach centylowych? Polecam te z who dla dzieci karmionych piersią, gdyż różnią się one od tych powszechnych tworzonych na danych dotyczących dzieci karmionych mm WHO | The WHO Child Growth Standards
_Angel_
Mama małej stokrotki
Z tego co wiem to dla tak małych dzieci są przygotowane specjalne mleka modyfikowane. Ale zawsze też możesz zapytać waszego lekarza czym mogłabyś dziecko dokarmiać. Ja zauważyłam bardzo fajny artykuł tutaj Czy dieta niemowlaka może zawierać gluten? . W późniejszym czasie takie informacje na pewno bardzo Ci się przydają.
no w przypadku alergika rozszerzanie diety to bardziej skomplikowana sprawa, ale jesli bedzie sie postepowac wg okreslonych zasad to naprawde nie bedzie zle ))Rozszerzanie diety dziecka a alergia pokarmowa
Podziel się: