reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergia?? Uczulenie??

andzia111

Czerwcowa mama 2009
Miasto
sosnowiec
JA też proszę o jakąś rade . synkowi na wewnętrznej stronie dłoni pojawiła sie wysypka , dłoń jest szorstka. zaczerwieniona i ciepła . napewno nic niezjadł nowego , podaje wapno ale czy jest jekiś kremik , maśc którą moge posmarować rączke 2-latkowi ? wartałoby pewnie isc do lekarza ale w naszej przychodni jest tak że po każdej wizycie mamy bonusa w postaci , kataru , kaszlu , anginy itp. mam przypuszczenia iż może być to spowodowane tym iż od pewnego czasu zaczełam myć małemu rączki dorosłym mydłem , możliwe też iz wziął coś do rączek , np. zaśliniony przez psa patyk , ewentualnie może zadużo witamin lub miodku . ?
co o tym myślicie czy ktoś miał podobny przypadek??

reklama
Z tego co wiem, miód silnie uczula, nasza córcia mając lat 5 a pijąc zbyt często miód zaraz dostawała wysypki; a może skaza białkowa? Mały dostał już w wielki 5 miesiący z kolei córa mając 4 lata, ja bym spróbowała póki co maści z serii emolientów, oilatum krem lub emolium i odstawiła miód, wapna nie za dużo i nie za często bo pobudza jelita i może prowadzić do nieprzyjemnych biegunek, tak było u naszej młodej, ja mam zresztą to samo. A oprócz tego reszta skóry ok? Tylko w jednym miejscu ma tą plamke?

tylko dłonie , jedna w szczególności jest czerwona i sucha , smaruje emolium i to wapno ale fakt kupki są lużniejsze . odstawie miodek bo ostatnio sporoooooo go dostał. wiecie wygląda to jakby sie oparzył . dziwne bo namiljon procent niedotknął nic gorącego.

wszyscy mnie nastraszyli tymi choróbskami wiec chyciłam bablai do prywatnej pedjatrzycy uderzyłam . tak więc dziewczęta oskar dostał uczulenia od piaskownicy
icon_eek.gif
icon_eek.gif
icon_eek.gif
dostał zyrtek w kropelkach odczulający , maść na rączke ale tylko na noc i to wapno , mam też tym kremikiem smarować co miałam- emolium. tak wiec nic takiego. ale wpuść tu dziecko do piaskownicy to niewiadomo co ci złapie. masakra.

Do góry