reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergia pokarmowa??

Witam.Jestem tu nowa i nie jestem pewna czy dobrze umieściłam wątek.Jezeli nie z góry przepraszam.Dziś wieczorem zauważyłam u mojego 7 miesięcznego synka wysypkę na prawym policzku i za prawym uchem.Nie gorączkuje-okaz zdrowia.Mały nie ma skazy białkowej, codziennie wsuwa danonka.Dodatkowo podałam mu chrupki kukurydziane dwa dni temu.Czy jestmożliwe że to od nich?Dodam że nie uczulają Go ani pomidory ani cytrusy.W rodzinie nie ma alergików.Możecie mi coś podpowiedzieć?

Co do danonków sprawa jest już chyba wyjaśniona. Chciałam odpowiedzieć na Twoje pytanie dotyczące chrupków kukurydzianych:) Można podawać je dziecku już od 5. miesiąca życia. Należy jednak zwrócić uwagę na to, czy w ich składzie znajduje się wyłącznie kukurydza i woda - bez dodatków zapachowych, barwników, soli, cukru.
Ela, redaktorka Mamopedii

reklama
eh...postanowiłam kierować się instynktem...a co do reklamy danonków...reklam nie odbiera się w 100 procentach na poważnie...wp w reklamie red bulla świnie latają w innej śpiewają krowy i duuuuużo by wymieniać...Czyli idąc tym tropem jezeli w reklamie puszkę pepsi sączy seksowna blondynka to już starsza pani nie może się napić pepsi skoro nie widnieje w reklamie;) taki żarcik

Do góry