reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

alergia pokarmowa u niemowlaka...

magdab200!o2.pl

Zaciekawiona BB
Hej. Pisałam kiedyś o budzeniu się mojej córki co 45 minut. Jedna z Was napisała mi, że jej dziecko też się tak budziło, póki nie odkryła, że to alergia... Nie mogę znaleźć tego wpisu, żeby bezpośrednio się skontaktować z tą osobą, stąd moje ogólne pytanie:
Jak wykryć u 8 miesięcznego dziecka na co jest uczulone?
Czy jedynym objawem uczulenia mogą być problemy ze snem?
Czy w tak małym wieku robi się badania?

Podejrzewam, że moja córka jest uczulona na jakiś składnik z zup (swoich, czy kupnych - nie ma znaczenia).
Gdy nie daję jej jeść zupy na obiad (warzywa, mięso) - noce są spokojne.
Teraz żeby wykryć jaki składnik jej przeszkadza, podejrzewam, że powinnam podawać je pojedynczo, tak jak przy początkach rozszerzania diety i obserwować córkę???

reklama
Hej. Pisałam kiedyś o budzeniu się mojej córki co 45 minut. Jedna z Was napisała mi, że jej dziecko też się tak budziło, póki nie odkryła, że to alergia... Nie mogę znaleźć tego wpisu, żeby bezpośrednio się skontaktować z tą osobą, stąd moje ogólne pytanie:
Jak wykryć u 8 miesięcznego dziecka na co jest uczulone?
Czy jedynym objawem uczulenia mogą być problemy ze snem?
Czy w tak małym wieku robi się badania?

Podejrzewam, że moja córka jest uczulona na jakiś składnik z zup (swoich, czy kupnych - nie ma znaczenia).
Gdy nie daję jej jeść zupy na obiad (warzywa, mięso) - noce są spokojne.
Teraz żeby wykryć jaki składnik jej przeszkadza, podejrzewam, że powinnam podawać je pojedynczo, tak jak przy początkach rozszerzania diety i obserwować córkę???
Hej, to ja Ci tak pisałam.
Tak jak piszesz podawaj pojedynczo.
Mój nie może z warzyw: marchewki, pomidora oraz mleka i glutenu. Więc zaczełabym od pomidorów. Nie wiem z czego robisz zupki ale ja też wykluczyłam :czosnek, pieprz czarny (można bialy) ,paprykę (w szczególności ostra).

Hej, to ja Ci tak pisałam.
Tak jak piszesz podawaj pojedynczo.
Mój nie może z warzyw: marchewki, pomidora oraz mleka i glutenu. Więc zaczełabym od pomidorów. Nie wiem z czego robisz zupki ale ja też wykluczyłam :czosnek, pieprz czarny (można bialy) u ,paprykę (w szczególności ostra).

Tak mi sie kojarzylo, ze Ty pisalas o tej alergii. Dzieki ze tak szybko sie odrzwalas☺ zupy przede wszystkim robie z: marchewki, ziemniaka, brokula, cukini, kalafiora, kukurydzy, pomiddora, dodaje czosnek, koperek, atke pietruszki i to wszystko.
Ale czy jedynym objawem moga byc te kiepskie noce?
A moze te zupy sa zbyt malo sycace dla.niej...
Odkad odstawilam zupy podaje jej tylko kasze na wodzie, na mleku modyfikowanym, owoce, jogurty i czasami chrupki kukurydziane.
Gdzies kiedys czytalam ze jak sie dostarczy duza ilosc kalorii dziecku w ciagu dnia to lepiej spi w nocy, ale nie wiem czy to nie sa brednie.

Tak mi sie kojarzylo, ze Ty pisalas o tej alergii. Dzieki ze tak szybko sie odrzwalas☺ zupy przede wszystkim robie z: marchewki, ziemniaka, brokula, cukini, kalafiora, kukurydzy, pomiddora, dodaje czosnek, koperek, atke pietruszki i to wszystko.
Ale czy jedynym objawem moga byc te kiepskie noce?
A moze te zupy sa zbyt malo sycace dla.niej...
Odkad odstawilam zupy podaje jej tylko kasze na wodzie, na mleku modyfikowanym, owoce, jogurty i czasami chrupki kukurydziane.
Gdzies kiedys czytalam ze jak sie dostarczy duza ilosc kalorii dziecku w ciagu dnia to lepiej spi w nocy, ale nie wiem czy to nie sa brednie.
Nie mam pojęcia...
U mojego na początku były tylko kiepskie noce ,troche później doszło takie wyglądające na lekko "naderwane" ucho ,reszta zaczeła się później rozkręcać, bliżej roku. Budził się na tyle często i z płaczem, że mąż spał w sypialni a ja u syna w pokoju,do tego łóżko nawet sobie kupiłam i stało zaraz koło jego.
Z tego co piszesz to rozważ pomidora(u nas jest masakra po nim), później marchewke, czosnek i koperek.

Dodam, że w życiu nie skojażylabym tego z alregią.... i załuje że tak późno o tym poczytałam bo moje dziecko by nie musiało się tyle męczy i ja też

Nie mam pojęcia...
U mojego na początku były tylko kiepskie noce ,troche później doszło takie wyglądające na lekko "naderwane" ucho ,reszta zaczeła się później rozkręcać, bliżej roku. Budził się na tyle często i z płaczem, że mąż spał w sypialni a ja u syna w pokoju,do tego łóżko nawet sobie kupiłam i stało zaraz koło jego.
Z tego co piszesz to rozważ pomidora(u nas jest masakra po nim), później marchewke, czosnek i koperek.
Tak zrobie, zacxne od dzis pojedynczo wprowadzac warzywa i zobacze co jej przeszkadza. Dzieki za porade☺

U nas najbardziej uczulala marchewka. Na szczescie szybko sie zorientowalam, juz przy rozszerzaniu diety. Objawy miala praktycznie od urodzenia, ale karmilam piersia, wiec ciezko bylo znalezc "winowajce" .

Podałam wczoraj małej marchewkę, noc była płaczliwa. poczekam teraz dwa dni i podam jej znowu. Jak kolejna noc po marchewce będzie płaczliwa, a dzisiejsza i jutrzejsza spokojna, to już jednego "winowajcę" będę miała odkrytego ;) Oby za dużo ich nie było.

reklama
Cześć dziewczyny moja mała tez ma problemy z alergia orientujecie sie moze czy jest tu jakoś temat typowo przeznaczony na alergie? Tez mam duzo pytań pewnie juz i rad chętnie dolaczylabym do takiej albo moze warto założyć i radzić sie wzajemnie co o tym myślicie?

reklama
Do góry